Egy lemez, amit egy három hónapos baba is mosolyogva hallgat végig

Hosszabb idő után egy akusztikus szettel jelentkezett DRMRZ, azaz Dobos Kristóf. Ötletelésből nyers, ám kellemes demó, pont hétvégi hallgatni való. Premier!


Elég rég adott életjelet magáról Dobos Kristóf. Jó, most persze picit füllentek, hiszen a Yellow Mooddal azért matatnak eleget, ám szólóformációja, a DRMRZ lassan immár majd egy éve nem villantott semmit. S ez ugye annak fényében furcsa, hogy előtte havonta jöttek ki a nagylemezek ezen a fronton!


No, lényeg a lényeg: megtört a csend, és örömmel jelenthetjük, új lemmezzel érkezik az alkotó. Méghozzá egy „egész estés” egybe akusztik szettel – stílszerűen acoustic tapes munkacímmel. A cuccnak – Hatházi Tamás borítójával egyetemben – kellemesen nyers és demószaga van. Nem csoda, hisz, ha jók az infóink, az egész egy ötletelős, dalírós délutánból nőtte ki magát egy egyszál gitáros, egy mikrofonos minimállá. És az egész pont ettől jó; a DRMRZ-anyagok bája az, hogy a szobafílinggel emberközeli, személyes, tök intim a hangulat.


Hogy ez az új irány DRMRZ-vonalon, azt nem tudni. Mindenesetre az összefonódások a Yellow Mooddal immár elkerülhetetlenek 😀 Ez Kristóf lemezzel kapcsolatos önvallomásából is kiderül: „Ha ebből bármi is átmegy akkor szerintem sikerült elérnie a célját a hanganyagnak és releváns mint életjel a DRMRZ-től, mivel ezek a dalok (is) a következő hónapjaink demózásainak alanyai, így ha minden jól megy idővel egész zenekarként megszólaltva is hallhatóak lesznek (mind élőben mind felvételen).”


S hogy milyen is a lemez? Spojlernek elég, ha annyit írok, a három hónapos kisfiam mosolyogva hallgatta végig az egészet. És ennél szerintem nem kell jobb ajánlólevél! 🙂 Szóval bátran hallgassátok:

DRMRZ – acoustic tapes pt1

Uploaded by T-APES T-APES on 2020-02-05.

Aki pedig élőben szeretné elkapni Kristófot, és fasza DRMRZ-dalokat hallgatni, az február 10-én, hétfőn menjen el a Vittulába, ahol Lanterman és Csinszka társaságában ő is tolja majd az ipart! Csak jókat hallgassatok!

♡Lanterman, Csinszka, DRMRZ + klasszikus zene♡

Klub Vittula • 2020.02.10.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland