Szétnyomja a fejünket a basszus, és ez baromi jó

A DRMRZ új dala, a Sand Dry egy piszkosul nyers és mocskos gitár-dob kombó. És hogy az egésznek mi köze Dagobert bácsihoz, a cikkből kiderül. Exkluzív premier!

Bózsing Hunor és Dobos Kristóf aka DRMRZ /// Fotó: Szilágyi Anna


Ez a dal – amin egyébként Bózsing Hunor a Yellow Moodból dobol – felvezeti a DRMRZ új hangzását, amiben már csak élő hangszer van – ezzel a beharangozóval küldte el Dobos Kristóf az immár egyre kevésbé egyszemélyes szólójának legújabb darabját. A Sand Dry című szerzemény egy 2019 nyár végi felvétel javított és helyenként újravett verziója.


A hangzása – szemben a legutóbbi, halál chill DRMRZ-számmal – egyértelműen a piszkos és zajos, egyre garázsabb széttorzítás irányába hat. A basszus konkrétan szíjjel b…ssza az ember fejét, és ez pontoson ezért telitalálat. A dob közben igazi, mindent elsöprő orkánként kezd, hogy aztán egyre selymesebben idomuljon, a végére pedig össze is olvadjon a húrjátékkal. Sokat tényleg nem kell hozzátenni, bár érdemes megjegyezni: a felvétel és az utómunkák Kristóf keze munkáját dicsérik. És hogy miről is akar szólni a dal? Nos, nem mindennapi múzsája van: az ihletet „a Szahara száraz tengerének és a Dagobert bácsinál folyó érmék színének érzetbeli párhuzama” adta.


Amikor továbbra sem látni az esélyét, mikor lehet élő zenét hallani, átélni, legalább egy-egy ilyen gitár-dob hangkísérlet tartja az emberben a lelket. Szóval, érdemes nagyon rákattanni!

Ha pedig nem elég a DRMRZ-cuccokból, legutóbb EZT írtuk, de ITT, ITT és ITT is találtok róla ezt-azt!


Csak jókat, hallgassatok magyarokat! Titánok Spotify-ért ide kattintsatok!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland