Eltűnt egy drón a búzamezőn

Remek fordulatszámon pörög tovább a Pixel Cranes. A duó ezúttal a szeretet és a szerelem végletekig bipoláris érzelemvilágát boncolgatja új klipjében, amelynek forgatása során egy drón is örök álomra merült egy aranyló búzamezőn.

 

Új dallal, s egyúttal klippel köszön be a Géczi Gergő és Tóth András fémjelezte Pixel Cranes. A Darker Love folytatja azt a nyomvonalat, amin a duó elindult.

 

A szám érzelmi töltete mindkettőnk szempontjából igen mély és személyes, ugyanakkor a célunk nem a saját melankóliánk kiélése volt, csupán szerettük volna a szeretet és a szerelem témakör végletekig bipoláris érzelemvilágát és az emberekben dúló belső harcokat szimbolikus módon képernyőre vinni

– összegezte az új szám háttértörténetét Gergő.

Mielőtt azonban nekiesnénk kivesézni a dolgokat, érdemes beizzítani a zenelejátszót, hogy  halljuk, miről is értekezünk itt pontosan.

A forgatás talán legtragikusabb eseménye egy drónhoz köthető. A fiúknak már nem az első klipet készítő Szilágyi Krisztián ugyanis egy technikai anomália miatt „elvesztette” a nem épp két fillérbe kerülő ketyeréjét. Mivel a srácok szerettek volna légifelvételeket is készíteni, ezért jó ötletnek tűnt a drón bevetése, ám a berregő herkentyű beüzemelésekor a GPS vagy az aksi bekavart, és a jármű örökre eltűnt egy, még betakarítás előtt álló búzamezőn.

Az első kérdés persze az, hogy vajon meglett-e a jármű?

Áh, dehogy… Órákig kerestük a tök sötétben, nem lett meg. A búzát két napra rá learatták, úgyhogy a kombájnok bedarálták a gépet…

Ami a dalt illeti, egyértelműen érződik, hogy a Budapest–Szeged tengelyen alkotó duó is szépen növi ki magát. Noha itt-ott még van mit reszelni az éneken meg a magas hangokon, de az út egyértelműen biztató. Ahogy az is, a srácok egyre több helyen tudnak koncertezni, s testközelből láttuk, hogy élőben is nagyon működik az egész.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Gergő és András alkotói kollektívája szállította talán a legtöbb premiert nekünk. Mondjuk nem nehéz, mivel náluk kuszább formáció-családfát kevesebbet láttunk. A Pixel mellett ugyanis ott van Gergő saját szólója, a Sungazers, illetve a Dead Like Dinosaurs, s a szerteágazó gyáregység állandó munkatársa a jelen videót is forgató Krisztián.

Zárásképp pedig mást nem is mondhatunk, várjuk a folytatást.

További érdekességekért érdemes követni a rovatunk Facebook-, Tumblr- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Ez a cikk a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.08.30.

Balogh Roland