Erős szavak a szakításról

Dósa Szelina hangja fejlövés. Minden szempontból pozitív őrület, amely annyira szuggesztív tud lenni, hogy egy perc alatt képes elfeledtetni a külvilág sokszor kiábrándító hétköznapjait. A Watch Me dalai ezért is erősek, s ebből kapunk most egy újabb ízelítőt.

 

A Watch Me női szekciója: Baracskay Rita és Dósa Szelina /// Fotó: Sámpár Anna

 

A Szeli mellett Baracskay Rita (szaxofon), Csintalan György (dobok), Csintalan Márk (gitár) és Meidl András (basszusgitár) alkotta csapat elhozta nekünk legújabb, nemrég az MR2 Petőfi Rádióban is bemutatkozó daluk videoklipjét.

 

A Maybe egy mindig aktuális témakört, a szakítást, illetve a „se veled, se nélküled” örök dilemmáját boncolgatja női szemszögből. Legalábbis ha jók a füleseim, akkor a dal mondanivalóját Rita próbálta mondandóvá gyúrni. Ehhez pedig forgattak egy kis imázsklipet, fekete-fehéret. Lehet is beizzítani a lejátszót. Vigyázat, lépcső!

 

 

A Maybe a zenekar harmadik kiadott dala, s a csapat a tavaszi indulása óta – amelyet mi is árgus szemekkel követünk, itt és itt írtunk is róla – keményen dolgozik, rengeteget koncertezett a nyáron, fellépett a tavaszi Titánok az EFOTT-on turnénkon, s megnyerte az idei Veszprémi Utcazene Fesztivált is.

 

Első, nálunk premierező klipjük, a Naked Man közben már elhagyta az 55 ezres nézettséget is, ami a kezdők kategóriájában több mint menő. Zenéjüket a stílusok keveredése, illetve a leplezetlen revühangulat mellett a csajos lendület teszi izgalmassá. Érdekes ugyanis azt figyelni, hogy a még mindig főleg férfiak uralta mezőnyben miként jelenik meg a női oldal, s milyen az, ha ebből a szemszögből dolgoznak fel témákat.

 

Ez a számuk is jó példa erre, mondanám, finom fricska a Tinder-sivárságnak. S annyi érzelem sűrűsödik öt percbe, amennyit egy évadnyi kertévés parasztvakítás műkönnyei sem lesznek képesek soha produkálni. Kellene ugyanis hozzá egy olyan delphoi Püthia, mint Szeli, de az meg fehér holló abban a koordináta-rendszerben. A klipben egyébként feltűnik a csapat állandó kollaborátora, Krausz Attila, alias Bom, s ezúttal Hajdu Imre, azaz Dipa volt segítségükre, hogy a szavak értelmet nyerjenek a tükörben.

 

Megállás nincs – ha minden igaz, nemsokára már a nyakunkon az újabb dal, érdemes tehát tovább fülelni.

 

Azt ugyanakkor mindenképpen meg kell jegyezni, az angol helyett érdemes lenne megpróbálkozni a magyar nyelvvel, az ugyanis sokkal jobban ülne, s az ének szerintem még lehengerlőbben hatna az érzékekre. Azt hiszem, ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül.

 

További érdekességekért érdemes követni a rovatunk Facebook-, Tumblr- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

 

Ez a cikk az mno.hu-n jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.10.25.

Balogh Roland