Eskü jófej, csak kicsit fura – Weirdo premier

Mi köti össze a társadalmi szorongásokat, az indokolatlanul sok szigszalag fogyasztást, az alternatív pop-rockot és az akrobatákat? Weirdo exkluzív klippremier.


A szociális szorongás nem pont az a vidám téma, amiről általában zengenek a dalok, és a fesztivál nagyszínpadok előtt ezrek üvöltik, hogy mennyire is rettegnek bármilyen emberi kapcsolattól. Lássuk be ott furcsán is venné ki magát.


Vagyis szokatlan lett volna 5 évvel ezelőtt ez az egész, de az emo raperek korában, amikor a Lil’-ek nyíltan szembemennek a nagy autós magasélettel, akkor már rögtön nem is lenne olyan meglepő ez a téma.


Ha nem egy alternatív pop-rock zenekartól érkezne. A Bad Acrobats saját bevallásuk és az első, self-titled EP-jük után is ebbe a kategóriába sorolható, a Weirdo pedig nem lép ki ebből a vonalból, hiába a szokatlan, mondhatni “weird” témaválasztás.


A négyes 2018 nyarán alakult, amikor az Írországból hazaköltözött énekes Békési ‘Fanó’ Fanni (szintik, ének) elhatározta, hogy elindítja a saját projektjét. Innentől pedig semmi meglepő nincs a dologban négy barát, Mikolai ‘Miko’ Petra (dob, ének) Seres Balázs (basszus, szinti) és az azóta új emberként bekerült Leitner Mátyás (gitár) dolgozik együtt, zenekarként, akiknek épp most a második EP-jük van készülőben.


A Queen of the Universe első beharangozó dala pedig az itt debütáló Weirdo, ami az előbb már felvázolt témát feszegeti, nem csak zeneileg, de Méhes Csaba főszereplésével, erős vizuális tartalommal is kiegészülve. A zenekar az alaptémán és az ötletelésen túl is kivette a részét a videó elkészítéséből, Balázs, a basszusgitárosuk felelős a látványért, akinek nem volt idegen ez a terep, mivel a “civil” szakmájában is a videózással foglalkozik.


A kísérleti popszám egyébként az eddig említett embereken túl Ligeti Gyuri munkáját is dicséri, aki nem csak, mint producer játszik fontos szerepet a zenekar életében, de a névadás is hozzá köthető.


Ligeti Gyuri adta a nevet a zenekarnak, vicceskedve régi szókapcsolatokkal, mint a ’lepedőakrobaták’, majd rátéve egy lapáttal megszületett a ’bad acrobats’ – mesélik a srácok hozzátéve, hogy tényleg maradnának inkább a hangszereknél az akrobatika helyett.


Ezt pedig nagyon jól teszik, a dal klip nélkül is önmagáért beszél, a nagyon egyszerű, de hangzásilag érdekessé tett drop téma, majdhogynem rádióbarát jellege, és a verzék tökéletesen egészítik ki egymást, átadva azt a fajta belső vívódást, amit a dal el szeretne mesélni. Ha az első verze rész meg is ijeszt, hogy ez lehetne egy Nightwish téma is (elnézést minden Nightwish rajongótól) semmi baj, a rémület hamar eltűnik, és szerencsére jó irányba kanyarodik el a trekk.


Lássuk milyenek egy furcsa ember, furcsa napjai a Bad Acrobats szerint:

Bad Acrobats – Weirdo (Official Music Video)

A “Weirdo” a Bad Acrobats zenekar második, “Queen of the Universe” című EP-jének dala. Music video by Bad Acrobats performing ‘Weirdo’ from the band’s second…


Ha pedig élőben is szeretnéd meghallgatni a Weirdo-t, a többi Bad Acrobats dallal együtt, akkor érdemes augusztus 27-én ellátogatnod a Hunnia Bisztróba, ahol a zenekar a möbius társaságában ad koncertet.

Bad Acrobats + möbius @ Hunnia Bisztró

Music event in Budapest, Hungary by Hunnia Bisztró and 2 others on Thursday, August 27 2020

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence