Fű alatt #19 – A KEXP haszna vidéken és külföldön

Hogyan lehet egy nemzetközi rádióműsorból Csongrádon közönséget csinálni? Lehet-e Amerikában építkezni? Boros Levi a The Qualitonsból volt a Fű alatt vendége.

Ha egy zenekar körül majd egy évtized után kezd felforrósodni a levegő, zenekar körül, akkor nagyon nehéz hirtelen befutásról beszélni. Sok év munkája úgy tűnik, mégis meghálálja magát, erre pedig itthon most nincs jobb példa a The Qualitonsnál. A KEXP-s fellépésük hatására a közönségük elkezdett sokasodni. Showcase fesztiválokon is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik irántuk, és egyre tisztábban látszik, hogy mind több és több embert érdekel, hogy mit is csinálnak.


De miért nem történt ez meg eddig? Ha a kritikusok nagyon régóta szeretik őket, miért nem konvertálódott ez közönségbe? Egyáltalán, melyik piacról érkezik több visszacsatolás? Lehet, hogy a The Qualitonsból amerikai zenekar lesz? De érintettük a zeneipari fesztivál témát is; mihez kezd egy magyar zenekar egy New York-i és mihez egy bécsi rendezvényen? A szakmai vonalon kívül mi az ilyen rendezvények haszna?


Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszegettünk az e heti vlog-beszélgetésünkben a zenekar dobosával, Boros Levivel, aki azt is elárulta, hogy miért a szó szerinti építkezések adják a zenekar legnagyobb kihívását mostanában. Természetesen előjött az elkerülhetetlen bulvárhangulat, és előkerült az RHCP neve is, de egy egészen más kontextusban – mint ahogy ezt a The Qualitons esetében eddig ismertük.


Közben természetesen Levi is hozott magával egy dalt, úgyhogy szó esik az Ethnofil Azimut c. daláról is.

Fű alatt #19 – Boros Levente (The Qualitons)

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Bodó Bence műsorvezető vendége: Boros Levente a The Qualitonsból. Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina Intro * Kijube – Storm Zene: Garamvölgyi Zsolt Dobok, keverés, animáció: Sándorfi Viktor Műsorlogó: Rádai Péter Vendégelőadó: Ethnofil – Azimut [https://www.youtube.com/watch?v=Fm6WPrlHHXQ] Honlap: http://igeretestitanok.hu Facebook: https://fb.com/igeretestitanok Instagram: https://instagram.com/promising_titans

És ne feledjétek, a műsor pörög tovább. Jövő héten érkezik hozzánk Fekete Giorgio a Carson Comából, akit a műsorvezetőként debütáló Penke Bencénk a gyrosozási szokásairól, a közelgő egyéves szülinapról és többek között arról próbál meg faggatni, hogy sajnálják-e, hogy lehetőségük se lesz jövőre Euróvízióra menni.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Ígéretes titánok