Fű alatt #20 – Trash-kultúra és nagyizene

Meddig juthat egy zenekar egy év alatt? Mennyire kell komolyan venni egy Korda György feldolgozást? Erről beszélt nekünk Fekete Giorgio, a Carson Comából.

A Carson Coma köszöni szépen, megérkezett a magyar könnyűzene világába,  november 30-án (azaz holnap) pedig első szülinapjukat ünneplik az Akváriumban, napokkal előre teltházas bulit generálva. Egy ciklus bezárul, ami rendkívül tartalmas évet jelentett a srácoknak: játszottak a Blahalouisiana előtt, áprilisban kiadták debüt albumukat, a Corduroy Clubot, két klipjükből az egyik pedig négy díjat is elhozott az idei Klipszemléről. Mindehhez vegyük hozzá, hogy a csapat nagy részét még ki sem szolgálnák alkohollal egy amerikai turné esetén (dehogynem). 


De mi állhat a repülőrajt mögött, tudatos tervezés vagy a csillagok szerencsés együttállása? Egyáltalán mi ez a zene, és kinek szól? Vevő erre a saját korosztályuk? Egyáltalán mekkora rajongótábort (vagy közösséget?) lehet építeni egy év alatt? De szóba került még a trash-kultúra létjogosultsága, illetve a zenekar – és úgy magában az élet – komolyan vehetősége.


Ezekről, és még sok minden másról próbáltunk beszélgetni Fekete Giorgóval, az együttes frontemberével, már amikor nem vitt el bennünket a fiatalos lendület. Mindenesetre a jó hangulat és a markáns arcszőrzet garantált. 


Giorgio pedig bizonyságot téve arról, hogy a magyar vér az ereiben igazán fontos a Turulról hozott egy regős éneket Dé:Nash tolmácsolásában.

Fű alatt #20 – Fekete Giorgio (Carson Coma)

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Penke Bence műsorvezető vendége: Fekete Giorgio a Carson Coma zenekarból. Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina Intro * Kijube – Storm Zene: Garamvölgyi Zsolt Dobok, keverés, animáció: Sándorfi Viktor Műsorlogó: Rádai Péter Vendégelőadó: Dé:Nash – Turul [https://www.youtube.com/watch?v=ZDkSZ_7L_9k] Honlap: http://igeretestitanok.hu Facebook: https://fb.com/igeretestitanok Instagram: https://instagram.com/promising_titans


És ne feledjétek, jövőhéten újabb résszel érkezünk, Kemény Zsófit faggatjuk arról, hogy hogy lehet egyszerre ennyi mindent csinálni, hogyan kötődik a zenéhez, és arról is, hogy mi a Sophie Hard célja.

Fű alatt #21 – Kemény Zsófi

Art event in Budapest, Hungary by Ígéretes titánok on Tuesday, December 3 2019


További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Ígéretes titánok