Fű alatt #21 – A pornós nevű feminista

Hogy lehet bírni, ha az embert minden oldalról támadják? Mi a feminizmus és az anti-szexizmus közti különbség? Miért hiphop? Kemény Zsófi volt a vendégünk.


Kemény Zsófit a legtöbben talán slammerként ismerték meg, de azóta írt már regényt, adott ki verseskötetet, sőt még modell is volt.


Ez tök jó, de mit keres egy zenei beszélgetős műsorban? A zenével való viszonya is szorosabb, mint gondolnánk: a gyerekkorától kezdve jelen van az életében, de a jazz konzi helyett mégis más utat választott. Nálunk pedig, természetesen a Sophie Hard projektje kapcsán került elő a neve, amiről azt mondta, hogy anti-szexista rap projektként gondol rá.


Mit jelent ez pontosan? Miért nem feministaként? Hogyan viseli el, hogy rengetegen támadják miatta? Mennyire nehéz kilépni a megszokott sztereotípiák tengeréből és valami újat létrehozni?


Ezek a témák is felmerültek, de sok mást is érintettünk a beszélgetésben, például Zsófi jelenlegi szerelemprojektjét a Klasszik Lasszót, azt, hogy fellépett a Quimby előtt is egyszer, de még az is szóba jött, hogy mit mond a középiskolásoknak élő érettségi tételként.


Érdemes végignézni az adást, mert valóban nagyon sok minden szóba került, megpróbáltuk Zsófi egészét bemutatni, hogy milyen dolgokkal foglalkozik ő, és az ezek közti különbségeket is feltérképeztük.

Fű alatt #21 – Kemény Zsófi (Sophie Hard)

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Bodó Bence műsorvezető vendége: Kemény Zsófi. Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina Podcast: https://bit.ly/33VQWB3 Intro * Kijube – Storm Zene: Garamvölgyi Zsolt Dobok, keverés, animáció: Sándorfi Viktor Műsorlogó: Rádai Péter Vendégelőadó: Blahalouisiana – Pont ilyen házra [https://youtu.be/EcDWCTlUDfw] Honlap: http://igeretestitanok.hu Facebook: https://fb.com/igeretestitanok Instagram: https://instagram.com/promising_titans

Ne feledjétek a műsor pedig folytatódik, az évadzáró adásunk van hátra, ahol a Margaret Island csapata lesz a vendégünk. Ne hagyjátok ki azt a részt sem, jövő kedd 18:00 Facebook, 19:00 Youtube.

Fű alatt #22 – Margaret Island

Ígéretes titánok ||| 2019.12.10.


További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence