Fű alatt #3 – „Elsősorban a saját országodban kell villantani”

Megjelenő új lemez, külföldi karrierépítés és extrém helyszínes improvizációk. Ilyesmiket is csinál a MÖRK, sok más mellett. Szeifert Bálint volt a vendégünk.

Szeifert Bálint és a harmadik adásunk műsorvezetője, Bodó Bencénk
Szeifert Bálint és a harmadik adásunk műsorvezetője, Bodó Bencénk


Vasárnap jön a MÖRK új lemeze, a Resurrection of Mörk, amit az október végén megjelent Death of Mörk másik oldalának is tekinthetünk. Az albumról már hallhattunk dalokat, éppen tegnap jelent meg az All I Need Pajor Kristóf szürreális klipjével.


A zenekartól egyébként sem áll távol a nem hétköznapi megközelítése a dolgoknak. Többek közt ez is szóba került a Fű Alatt legújabb, immár harmadik adásában. No, meg persze az a dal is, amit Bálint magával hozott, a Gyémánt Bálint Trió legújabb anyaga, ami távolabb nem is állhatna a hétköznapi, „kereskedelmi” szabályoktól, de nagyon szeretjük.


Persze nem hagyhattunk ki olyan témákat sem, mint hogy miért fontos a külföldi sikerek mellett itthon is aktívnak lenni, mire lehet jó egy német jazz fesztiválon rögzített dal és persze mikre lehet számítani a zenekar háza táján. És hogyan kerül egy mondatba a kínai teadélután és az óvoda, ráadásul mind a kettő a Mörk kapcsán? Az eheti Fű alattból kiderül, kattintsatok és nézzétek meg, ígérjük, nem bánjátok meg!

Fű alatt #3 – Szeifert Bálint (MÖRK)

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Bodó Bence műsorvezető vendége Szeifert Bálint (MÖRK) Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina Intro * Kijube – Storm Zene: Garamvölgyi Zsolt Dobok, keverés, animáció: Sándorfi Viktor Műsorlogó: Rádai Péter Vendégelőadó: Bálint Gyémánt Trio – Pyramidion [https://youtu.be/5d4aiP1kDHo] Honlap: http://igeretestitanok.hu Facebook: https://facebook.com/igeretestitanok Instagram: https://instagram.com/promising_titans

Jövő héten érkezik hozzánk Lukács Áron, a Bánkitó Fesztivál „egyik” szervezője, akivel elég sok mindent, a fesztiválon túl például többek között azt a témát is érintettünk, hogy vajon ma mennyire politikusak a magyar underground zenekarok. Semmiképp se hagyjátok ki az április 13-i adást – Kezdés ► Facebook: 18 óra • YouTube: 19 óra 🙂

ITT pedig csatlakozhattok az eseményhez, és érdemes feliratkozni a YouTube-csatornánkra is 😉

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Ígéretes titánok