Fű alatt #7 – „Azok a zenekarok lesznek sikeresek, amelyek tudnak mémesedni”

Milyen újdonságok lesznek az idei Campuson? Egyáltalán mizu Debrecenben underground-ügyileg? Városi zenei koncepció készül? Ezeket veséztük ki Süli Andrással.


Az idén immár tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő debreceni Campus Fesztivál a város részévé vált, amely egyúttal fazont is szab a cívis város underground zenei életének. Mondhatni kikerülhetetlen lett. A fesztivál programigazgatójával, Süli Andrissal arról beszélgettünk, hogyan lehet a regionális tényezőből egyre masszívabb, országosan ismert fesztivált faragni. Mennyire figyelnek arra, hogy az egyre combosabb külföldi, illetve a kötelezően várt hazai húzónevek mellett mennyire legyenek jelen a feltörekvő helyi erők.


A debreceni underground szcéna egyik motorjának számító Süli mesterrel arról a nemrég elvégzett felmérésükről is beszélgettünk, aminek a célja egy egész városra kidolgozott zenei koncepció megalkotása. S ugyan sajnos visszamenőlegesen az időben nem tudunk utazni, de amúgy nálunk került bejelentésre pár húzónév, illetve arról is szó esett, mivel bővül az idei az idei fesztivál, azaz mi fán terem az a Campus Art a Békás-tó partján.


Más nincs is hátra, ha még nem láttátok, a teljes beszélgetést ITT tudjátok visszanézni, nagyon ajánljuk!

Fű alatt #7 – Süli András (Campus Fesztivál)

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Balogh Roland műsorvezető vendége Süli András, a debreceni Campus Fesztivál programigazgatója Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina Intro * Kijube – Storm Zene: Garamvölgyi Zsolt Dobok, keverés, animáció: Sándorfi Viktor Műsorlogó: Rádai Péter Vendégelőadó: Platon Karataev (by Sofar Debrecen) [https://youtu.be/vAfByQjwa84] Honlap: http://igeretestitanok.hu Facebook: https://facebook.com/igeretestitanok Instagram: https://instagram.com/promising_titans

A vendégelőadó ezúttal a Platon Karataev volt, amelynek Old Enough for Love című dala rendhagyó, akusztikus formában került felvételre a Sofar Debrecen közreműködésével.


Akit pedig érdekel, mi jött ki ebből a városi zenei koncepcióból, pénteken 17 órától a helyi underground központjának számító és a Campus idején is aktív szerepet játszó Nagyerdei Víztoronyban tartandó workshop keretében megismerheti az első eredményeket.Következő adásunkban a többek között a Szabó Benedek és a Galaxisokban, a Felső Tízezerben, a Zombie Girlfriendben, a The Somersault Boyban és a Platon Karataevben is zenélő  Sallai Laci érkezik majd hozzánk, akivel, már a felsorolásból is látszik, a többfunkciós, párhuzamos élvezethalmozásról beszélgetünk. De szó lesz a klubbezárásokról, meg arról is, hogy tényleg mindenható-e a rádiós lejátszás. A május 21-i adást se hagyjátok ki – Kezdés ► Facebook: 18 óra • YouTube: 19 óra


ITT csatlakozhattok az eseményhez, és érdemes feliratkozni a YouTube-csatornánkra is!!!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Ígéretes titánok