Teljes őrületbe kerget az orvos, és ennek baromira örülünk

Harminc perc totális agymenés Urbán Bencétől aka Gidnim’Rémtől. Ez a Malakiás projekt, ami olyan, mint egy végtelenített zenei helyzetgyakorlat. Villámkritika.

Akik régóta szoros emberfogásban követik a cikkeinket, azok számára nem cseng ismeretlenül a Gidnim’Rém név, amely a debreceni Urbán Bencét takarja. A civilben orvosként ügyködő Bencénk az egyik leghibbantabb kísérleti zenében utazik, amit valaha volt szerencsém hallani. És épp ezért csípem annyira, mert miközben úgy tűnik, mintha egy teljesen széteső hangorkánba csöppennénk, kisvártatva rájövünk, hogy az egész dologban ott a kőkemény tervezőmunka.


Persze, ennek ellenére Bencénk dalai – már ha nála beszélhetünk egyáltalán klasszikus dalszerkesztésről – egy végtelenített zenei helyzetgyakorlatnak tűnnek. Ha beszélhetünk koncept-albumokról, akkor az övéi abszolút annak számítanak, nagy az egymásra hatás a számok között, de ezt maga az alkotó sem „tagadta” korábban 😀


Most itt a legújabb anyag, a Malakiás lemez a maga nemében lélegzetelállítóan profi, az utolsó ciccenésnek is megvan a maga tűpontos funkciója. Már-már poroszos fegyelem uralkodik a bő 30 percben, ha nem lenne egyébként meg egy őrült agymenés, amiről, ha Johnny Depp tudomást szerezne, tuti újraforgatná a Félelem és reszketés Las Vegasban c. örökbecsű eposzát!


Ha tehát van egy fél órátok a legmenőbb agyf@szra így a baromi nagy kánikula közepette, akkor mindenképp hallgassátok meg a cívis város talán legabsztraktabb előadójának új cuccát >>>

Gidnim’Rém – Malakiás / Full album stream

https://gidnimrem.bandcamp.com/album/malaki-s http://fb.com/gidnimrem

Ha pedig nem elég a Gidnim’Rémből, ITT, ITT, ITT és ITT még olvashattok róla 🙂

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland