Gyilkos beatek, egy kegyetlen vacsorán – The Anahit-klippremier

A gyűlölködők eltüntetése groteszk vacsoraélmény közben. A The Anahit a Let Me Inject You with My Sins második részét felvezetve a To My Haters nálunk debütál.

The Anahit /// Fotó: Gábriel András


Nem hiszem, hogy van olyan, akit foglalkoztat a magyar zene, és még be kellene mutatni neki a formációt. A The Anahit első lemeze ugyan még alig múlt három éves, de azóta a zenekar rengeteg mindent átélt, és folyamatosan mélyebbre fészkelte magát a magyar zenei térképen.


Bár eleinte Csányi Rita (ének) szólójának indult, a projekt hamar kiegészült a – sorrendben – Sashegyi Soma (billentyűs, producer), Havasi-Hollanda György (gitár) és Kocsis Dániel (dob) hármassal. Ez pedig hihetetlenül jó húzásnak bizonyult.


Nem csak azért, mert azóta a zenekar már lépett fel sok ezer ember előtt a Papp László Sportarénában a Halott Pénz vendégeként, vagy azért, mert a mindenféle szakmai elismeréssel lett gazdagabb, például idén a 15 legexportképesebb magyar zenekar közé választották őket a zeneipari szereplők. Hanem amiatt is, mert így egy teljesen új ajtó nyílt ki a The Anahit számára hangzásilag. Ha a Let Me Inject You with My Sins már megjelent részéből, és a most nálunk debütáló To My Haters világából indulunk ki, akkor az anyag második része is hasonló világot fog majd meg. A dal ugyanis, csakúgy, mint az eddigiek, sokkal élőbb hangulatot tükröz, kevésbé dominál az elektronikus vonal, mint a korábban megjelent The Anahit anyagokon.


A gitár riff elképesztő energiával és agresszióval tölti meg a verzéket, mire a refrén egy kiteljesedés, felszabadulás – meséli a dalról Csányi Rita, és ez az, ami nagyon markánsan meghatározza az egész dal hangzását és attitűdjét.


– Azt hiszem, hogy sosem írtunk ehhez hasonlót. Többen mondták már nekünk, hogy túl nagyokat álmodunk és amiben hiszünk, amiért olyan keményen dolgozunk az soha nem fog megvalósulni. Ezekre a negatív megjegyzésekre szerettünk volna kicsit keserédesen, de ugyanakkor viccesen, szarkasztikusan reagálni, amikor ez a dal megszületett – mesél még a szám születéséről Rita.


A számhoz készült videót rendező Sztepanov Sofija pedig tökéletesen jelenítette meg vizuálisan azt, amit a trekkel a zenekar átadott. Bár a dalszöveg épp azt írja le, hogyan grillezi meg a csapat a gyűlölködőket, de nem csak ezt, hanem a feszítő groteszk hangulatot fogta meg hibátlanul a szerb-magyar, egyébként Milánóban élő, és rengeteg nemzetközi elismeréssel – Firenzétől Kínáig mutatták be filmjeit – büszkélkedő rendező. Fecske Flóra operatőr képei, a SETLaB díszlete és a Gingi Studio Budapest sajátos kosztümei összeadva tökéletesen mondják el a „kísérteties bosszúmesét” a horror elemeivel és a gótika szépségeivel.


Ha pedig már ennyit beszéltünk róla ideje, hogy mindenki megnézze a Let Me Inject You with My Sins második részének beharangozó dalát, itt a To My Haters:

The Anahit – To My Haters (Official Video)

Cast: Bura Ágnes, Sissy Cui, Fekete Réka, Laci Gondor, Harry Szovik, Tamás Szabó Sipos, Rita Csányi Directed by: Sofija Sztepanov Produced by: Mindora Films …

Szombaton pedig meghallgathatjátok a lemez többi számát, és aki szeretné, meg is vásárolhatja az albumot, a korlátozott nézőszámú, 23 óráig tartó, de több vendéggel, várhatóan óriási hangulatú Tha Anahit-lemezbemutatón, a Dürerben.

The Anahit lemezbemutató koncert // Vendég: Sasa Lele

Music event in Budapest, Hungary by Sasa Lele and 2 others on Saturday, September 26 2020 with 437 people interested and 87 people going. 9 posts in the…

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence