Hangosok, fényesek, látványtechnikusok munkaerőpiaci felmérése! Ha még vagytok, töltsétek ki!

Munkaerőpiaci helyzetéről készít internetes felmérést a Hangszeresek Országos Szövetsége. A kérdőívek kitöltésének meghosszabbított határideje szeptember 15.

Fotó: Biljarszki Dániel /// bidaniphotography.com


Hang-, fény- és látványtechnikusok munkaerőpiacának itthoni helyzetéről készít internetes felmérést a Szent György Nonprofit Kft. és a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) – a kérdőívek kitöltésének meghosszabbított határideje szeptember 15.


A kutatással többek között annak kívánnak utánajárni, hogy a szektor foglalkoztatása hogyan zajlik, kik, milyen körülmények között, mekkora bérezéssel dolgoznak – közölték a szervezők kedden az MTI-vel. A felmérésre, amely a nyár közepén indult, egy tavaly év végén nyert GINOP-os pályázat által nyílt lehetőség. A program másik eleme a szektorban dolgozó hangtechnikusok szakképzettségének javítása, a Hangosító szakképesítés e-learning fejlesztése.


A kutatást végző Winwinwin Kutató és Tanácsadó Kft. munkatársai mintegy félszáz szakmabelivel készítettek mélyinterjút. Mostanra több mint háromszázan töltötték ki a kérdőívet, ami továbbra is megtalálható EZEN A LINKEN! Ezekhez kapcsolódnak fókuszcsoportos beszélgetések, így fog összeállni a szakma megismerését megalapozó információ.


Nagyon bízunk benne, hogy itt a covidtól sújtott vidéken még lesznek olyanok, akik kitöltik – illetve a korábban már kitöltöttek a szektorban maradnak és dolgoznak még majd a jövőben is a zeneiparban!


A felmérés eredetileg augusztus 31-én zárult volna, de a dátumot módosították szeptember 15-re. A szervezők hat régióban személyesen is tájékoztatják a szakembereket a kutatásról és az online oktatásról: szeptember 7-én Győrben, 11-én Pécsett, 14-én Szombathelyen, 21-én Miskolcon, 28-án Szegeden és október 5-én Tatán várják őket. A belépés ingyenes, de regisztráció szükséges a szervezes@hanosz.hu címen.

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Ígéretes titánok