Hasznos infók jelentkező zenekaroknak!

Kedves zenekarok!
Kedves jelentkezők!
Kedves menedzserek!
Kedves leendő titánok!

Mielőtt írtok nekünk, érdemes elolvasnotok ezt a kis összeállítást arról, hogy a sikeres kommunikáció, együttműködés érdekében mire lenne jó odafigyelnetek.

Tudom, hogy mindenki tegnapelőttre szeretne egy menő cikket a bandájáról, de a Titánokat továbbra is munkaidő után, szabadidőben, gerillaakcióban csinálom, csináljuk. Ergo, tudásomhoz mérten mindent megteszek, de nem tudunk, jelen kondíciókkal nem fér bele heti 8-10 kreatív, egyedi tartalommal és szórakoztató elemekkel tarkított izgi cikket íni.

Persze azt is látom, valóban óriási hiány, igény mutatkozik erre a fajta újságírásra, erre a pozitivista hozzáállásra, legfőképp pedig a kreatív tartalomelőállításra. Kevesen akarják ugyanis megerőltetni klaviatúrát, hogy valóban választékos, virtuóz nyelvi elemekkel tarkított anyagokat körmölve elmélyült, a közönséget is valamilyen szinten az alkotókhoz közel hozni akaró dolgokat alkossanak. Többek között ezt orvosolandó is indítottam ezt az egészet. Amit viszont, kedves címzettek, érdemes átgondolnotok, az ez, ezek:

– Mielőtt bármi, kérlek, EMAILBEN KÜLDJÉTEK EL IDE – igeretestitanok@gmail.com – az ÖSSZES dalotokat MP3-ban. Mivel több száz zenekarral vagyok kapcsolatban, ezért nincs idő streamelni, dalok után kutatgatni a neten, vagy épp konvertálni, mp3-ban viszont szépen el lehet rakni, rendszerezni, és bármikor szépen előkeresni a dolgokat, emellett egyszerűbb is így hallgatni pl. útközben is 😉

EXKLUZÍV PREMIER esetén: ha tudjátok, hogy mikor jönne új cuccotok, és szeretnétek nálunk bemutatni, akkor ELŐTTE, NE UTÁNA, még csak véletlenül se megjelenés után írjatok! Ezt százszor aláhúznám! Lehetőleg pedig minél előbb jelezzetek, mert akár másfél, vagy két hónappal előre is minden lehetséges cikkmegjelenési időpontunk be van táblázva!

– Ha lebeszélünk valamit, belövünk egy céldátumot, bekerültök a naptárba, azt az időpontot érdemes tartani! Illetve mielőbb minden fontos cuccot (a premierre szánt anyagok mellett – ami alap – egyéb fotók, esemény plakátdizájn, FB-event!!!) átküldenetek, hogy szépen meglegyen minden. FONTOS: a címlapfotónk formátuma, amint a honlapon is látjátok, viszonylag lapos, s oda csak 1920×750 pixel nagyságú kép fér be!!! Facebook-posztokhoz ugyancsak más, 1200×630 pixeles felbontású képben gondolkodjatok, s küldjetek a cikkhez olyat is, akárcsak Instagramhoz, ami meg ugye a négyzetes formátumot (mondjuk 1024×1024 pixel) támogatja. Bent a cikktestben viszont több kép és minden formátum okés, ha úgy jön ki a lépés. Minél több fotót küldjetek tehát, és figyeljetek a címlapkép formátumára! Ugyancsak fontos, hogy a fotókhoz minden esetben küldjétek el a forrást, azaz a fotós nevét 😉 Premiernél megjelenés előtti nap estig küldjétek el a (dal, klip, EP-, nagylemez, stb.) linket, hogy be tudjunk időzíteni a cikket, és ne kelljen kapkodni 😉

LEMEZKRITIKA esetén: Ha máshol premiereztettek, de ennek ellenére szeretnétek nálunk is megjelenni, természetesen akkor is egyezkedhetünk, DE NE aznap írjatok, hogy a cikketek megjelent máshol! Mert aznap semmi értelme máshol cikket tolni 😀 Feltörekvőként nem jó stratégia egy pár nap alatt betolni mindenhová (Ha csak nem egy Glastonbury nagyszínpados fellépésről van szó!), hanem érdemes CSEPEGTETNI a cuccotokat, hogy tovább maradjatok benne a köztudatban, a felszínen! A lemezkritikánál pedig, mivel az NEM interjú, a műfaj sajátosságait figyelembe véve építő jelleggel – a geciskedést és a magamutogató nagyképűsködést, lefitymálást továbbra is teljes mértékben kizárva, de – komoly, észszerű kritikai munkát szeretnék megvalósítani, az újságírói szabadgondolkodás és véleménynyilvánítás szabadságának jegyében. Ha vesszük a fáradságot, és tisztességesen belemélyedve az adott dalokba, klipbe, stb. egyedi véleményt fogalmazunk meg, azt fenntartjuk. Ez a műfaj nem kívánságműsor 😉

ÁLTALÁNOSSÁGBAN a kommunikáció: Mivel nem vagyok egyszemélyes zenecsatorna, tényleg türelmet kérek! Ti velem beszélgettek, én meg már több száz csapattal egyszerre!

POSZTOLÁS, TAGGELÉS: Ha pedig mindent leegyeztetünk, és kitűztünk egy céldátumot, és tényleg foglalkozom / foglalkozunk érdemben veletek, akkor érdemes jelezni saját platformjaitokon (Facebook, Instagram, Tumblr, miegymás), hogy “Héj, az Ígéretes titánok foglalkozik velünk, és ha érdekel benneteket a feltörekvő, tehetséges magyar zenekarok világa, akkor érdemes figyelni erre a rovatra, követni az eseményeket!” Ez a kommunikáció mindkét félnek hasznos, s kevésbé érzem úgy, hogy Don Quijoteként próbálom lekaratézni a szélmalmot! Azaz, hogy van értelme ennek az egésznek, amit csinálok! CIKKEK MEGOSZTÁSAKOR ahogy mi is minden esetben, minden posztnál betaggeljük az adott zenekart, formációt, produkciót, így hasonlót várunk el fordítva is, Facebookon ha ez beírjátok, akkor feldob minket: @igeretes.titanokInstagramon pedig @promising_titans KÖSZI 🙂

– Ugyancsak ajánljuk, mielőtt írtok, nem árt alaposabban megnézni, milyen cikkeket s hogy, miképp írunk, hogy néznek ki nálunk a premierek, interjú, miegymás. Aki szörfözget az igeretestitanok.hu látja, hogyan mennek a dolgok, mi az, hogy premier cikkformátum, vagy a kritika, mihez, mi kell s milyen a stílusunk. Már csak azért is érdemes olvasni, mert épp ez a célunk, hogy minél többen olvassák a témával foglalkozó tartalmakat és elég faramucin néz az ki, ha annak nincs lövése arról, esznek-e vagy issznak-e minket, akik azt akarják, hogy olvassanak róluk az emberek!!!

SZERZŐI JOGOK, NAGYON FONTOS: Mivel már jártunk így nem egyszer a múltban, ezért szeretnénk leszögezni: amennyiben az általunk írt cikkekből emeltek át tartalmat közleménybe, úgy a tőlünk származó részeknél kérjük MINDIG jelezni, hogy azok a tartalmak az Ígéretes titánok által írt részek. Ahogy jelezzétek ezt annak, ha valaki ezt egy az egyben átveszi, hogy ugyanúgy jelezze: az adott tartalmat mi írtuk! Ha ugyanis mi agyaltunk rajta, mi fogalmaztuk meg, NEM más, így ahogy minden más sajtótermék, mi is kifejezetten érzékenyek vagyunk arra, ha ellopják a szellemi termékeinket forrásmegjelölés nélkül!!! Azzal viszont bármikor, bárki bármit 😉 (Ha már az egyedi tartalomelőállítás nehéz ügy…)

Nos, ha ezeket átolvassátok, akkor nagyjából ezen a vonalon elkezdhetünk egyezkedni, ami elé eddig is, és ezután is nagy lelkesedéssel állok / állunk! Ne feledjétek, megjelenés ELŐTT, és ne utána írjatok!

Üdvözlettel,

Balogh Roland
Ígéretes titánok