Így táncoljatok farkasokkal az örök vénasszonyok nyarában

Egy kellemes debüt így az október végi napsütés és levélhullás mellé: a Hinterstate első, elég rádióbarát dala ügyesen játszik a merengésre. Exkluzív premier.

A Hinterstate legénysége /// Fotó: Molnár Dániel


Közszolgálati dologgal kell kezdenem: nem igen emlékszem – pedig lassan a harmincas éveimnek is annyi –, mikor fordult elő velem (meg nyilván nagyon sokakkal), hogy így október végén egy lenge kis pólóban, térdnadrágban napfürdőzve élvezzük a mézbe nyúló színeket. Mintha örök vénasszonyok nyarában ragadtunk volna. (Közben meg itt a nagy klímahisztiben a globális/neokon/szabadkőműves/stb. összeesküvést szimatolók is elégedetten vigyorognak a képünkbe: „Most mondjátok, hogy a globális felmelegedésnek nincs legalább valami pillanatnyi kellemes hatása!”)


Mielőtt bárki azt hinné, meghülyültem, eme kitérőt azért ejtettem meg, mert az első, Dancing With The Wolves című dalával debütáló Hintersate mintha erre a szokatlan, forró őszre hangolta volna magát. Kellemes andalgás, átkarolós, flörtölés alávaló – ezekkel lehetne leírni a három és fél perces trekk hangulatát. Ráadásul, egyértelműen rádióbarát a cucc. Nem csoda, hogy a Keret Kikeltető zsűrijét is meggyőzte a szám, és ott figyel az idei listájukon.


Jelenleg három állandó tagot számlál a zenekar, Hunka Botond (ének, gitár), Ferenczy Gergely (basszus), és Petik Barnabás (billentyű). Ahogy Barni gyorsan összegezte nekünk: „Tavaly kezdtünk el közösen zenélni, de mindenkinek voltak már zenekarai korábban. Azóta írjuk a számokat, ebben a konkrét dalban dobon Krajnyák Bence (FLOO), míg gitáron Pongor Marci (The Luckies) segített még be. A felvételt/keverést házon belül azaz én készítettem, és a most megjelenten kívül három szám már a felvétel folyamatában van. Ezek közül egy-kettő még idén megjelenhet; 2020 elején szeretnénk nekilátni az intenzív koncertezésnek is, várhatóan új tagokkal kiegészülve.”


Előtte itt a dal, lehet széthallgatni – elég esélyes ilyen egynapra végtelenítettbe állításra 🙂 Aki Spotify szeretné hallgattni, az ITT megteheti!

Hinterstate – Dancing With The Wolves (Official Audio)

First ever single by Hinterstate.

Barni szerint a hangzásukban amerikai, ausztrál, és brit hatások egyaránt bőségesen érvényesülnek, pl. Bruce Springsteen, Mumford & Sons, Lord Huron, The Paper Kites, Donovan Woods, stb. A Mumford-hatás tényleg megvan, de ha tehetek egy földrajzilag közelebbi, magyar hasonlatot, nekem egy picit a pár éve nagyot robbantó, azóta viszont sajnos elcsendesedő Hello Hurricane hangulatát idézi, még ha nem is feltétlenül teljes mértékben egyezik a két zenekar hangzásvilága.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland