Kalifornia kormányzója: „Addig nincs tömegrendezvény, amíg nincs vakcina”

Gavin Newsom kormányzó sajtótájékoztatójában arról beszélt, hogy a tömegrendezvények vakcina megléte, vagy a nyájimmunitás kialakulása esetén jöhetnek szóba.


Gavin Newsom nem tartozik azok közé, akik félvállról veszik a koronavírus helyzetet, sőt mondhatni, hogy Kalifornia az Amerikában a legszigorúbb, leginkább védekező államok közé tartozik.


Elsőként náluk rendeltek el kijárási korlátozást, nem is véletlenül, tekintve, hogy az Egyesült Államok mostanra túllépte a 639 ezer fertőzöttet. Az, hogy ez hosszútávon mit jelent Amerikára nézve, az teljesen beláthatatlan, de egy dolgot két nappal ezelőtti online sajtótájékoztatójában Newsom elárult. A tömeges összejövetelektől hosszú időre elbúcsúzhat a szórakoztatás fellegvára.


– A nagyszabású események, amik emberek százait, ezreit, tízezreit terelik össze … jelenleg nem szerepelnek a tervek között, a mostani irányelveink alapján – mondta a kormányzó.


Ezt a választ arra a kérdésre adta Newsom, hogy mégis mi lesz a hagyományosan nagyszabású, amerikai ünnepekkel, mint a Memorial Day, vagy a július negyedike.


„A tömegrendezvényeket jobb hanyagolni, ameddig nem alakul ki nyájimmunitás és nem jutunk vakcinához”

Raw Video: Newsom Says Mass Gatherings Unlikely Without Herd Immunity, Vaccine

In response to a reporter’s question, Gov. Gavin Newsom said that mass gatherings such as live sporting events are unlikely in California this summer, saying…

Tehát a cirkusz még várat magára, a kenyér mellé inkább a vakcina került most be másodikként, legalábbis, ami Kaliforniát illeti. És, hogy ez mikorra várható? Egyelőre reménykedjünk abban, hogy minél hamarabb, de ezek a folyamatok általában egészen hosszúak, és biztos, hogy a szakemberek mindent megtesznek, a legtöbb, amit mi most az ügyben tehetünk, hogy otthon ülve, türelemmel várunk.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence