Képes vagy kibírni mobil nélkül egy koncertet?

Fogas kérdés! S így a fesztiválszezon előtt nem is lehetne aktuálisabb. Főleg, mert egyre több előadó morfondírozik ezen. Ti hogy vagytok vele? SZAVAZZATOK!

 

Posztmodern létünk eszenciája, hogy ugyan ott állunk egy koncerten, de egy ötcolos mobilkijelőzőt nézve élvezzük végig a bulit. De miért? Tényleg, miért??? A kérdés jogos meg elég aktuális, mondván: emlékezni akarsz, a tudatodba akarod bevésni egy-egy koncert pillanatait, szagát, ízeit, csajait, pasijait, vagy droid módjára digitális dokumentálsz a mittodkiknek? Meg mi a búbánatnak jársz koncertre, ha csak posztolsz, két szám között emailezel, vagy a haverok posztjait nézed, lájkolod?

 

Manapság úgy tűnik, egyre több előadónak lesz ebből elege. Abból, hogy nem lehet például tök sötét a nézőtéren, mert a kijelzők úgy világítanak, hogy lassan lenyomják a színpadi fényeket. (Argh, hol vannak már a lassú tinglitanglira gyújtóval andalgó békebeli idők?!) Nemrég Liam Gallagher szúrt oda, mondván, majd ha minden egyes néző zsebre vágja a telóját és egy nyamvadt mobilkijelző villanását se látja, akkor újra összeáll az Oasis. Jó vicc, de a fanyar humor mögött megbúvó kritika betalált! Az amerikai színész-komikus, Chris Rock közben emelte a tétet, s rendesen felült az oldskúl vonatra: a BBC híre szerint ugyanis jövő év eleji brit stand-up turnéja alatt a közönség nem babrálhat a telókkal. Mindezt egy Yondr nevű kütyüvel oldják meg, ami egy olyan szütyő, amelybe a mobilt behelyezve az eszköz teljesen blokkolja azt. Így nincs csengés, rezgés, zizegés, fotózás, pötyögés, bejelentkezés, posztolás, lájkolás, miegymás. Csak a fellépés. Lehet arra összpontosítani, akinek meg tetszik… nos, „one way, or the highway” 😉

 

Érdekes, egyúttal szimpi próbálkozás ez Rock részéről. (Én pl. nagyon támogatom a nonstop mobilozás kiherélését, ugyanakkor pár fotó szerintem azért simán belefér…) No, de a nagy kérdés, amiért ez az írásszerűség is keletkezett, hogy megkérdezzünk benneteket is: mit szólnátok?

 

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook-, Tumblr- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland