Bemutatkozó számával a Kozmofobe hódította el Az év dalát 2021-ben

Ilyen még nem fordult elő, mint most, hogy egy formáció élete első dalával nyerjen. Ismét női előadó, ezúttal Törőcsik Hanna szólója vitte el az idei pálmát!

Törőcsik Hanna aka. Kozmofobe /// Fotó: Zsüd


Nem egyszer fordult már elő Az év dala kiírásunkban, hogy olyan formáció nyert, amelynek az adott dala karrierje első eresztésében szerepelt. Olyan azonban még korábban nem történt, hogy egy év végi dalversenyünkön egy olyan anyag vigye a pálmát, amely konkrétan az adott előadó első, bemutatkozó és ezidáig egyetlen dala. Nos, a pillanat elérkezett, ugyanis a

Kozmofobe győztes Last Day of My Life című szerzeménye a szóló mögött álló Törőcsik Hanna debütáló dala!


– A Last Day of My Life annyira érett és tiszta lett, hogy csak hálálkodni tudunk érte. Olyan, mint egy kép nélküli videoklip, egy utazás az asztrális világba. Lana del Rey a Müpában, és Woodkid hangszerelte. Monumentálisan szentimentális hangzásvilágát még Hans Zimmer vagy John Williams is megirigyelné, a vonósok és a felütések bármilyen epikus montázs mellé ideális hattérzenévé teszik, de lelki szemeim előtt már legalább két ilyen kortárs-vonaglós moderntánc koreográfia is körvonalazódik. Minden ütemben az érzelmek túltöltődésének és feszítettségének játéka van benne, és a dal legnagyobb előnye, hogy mindez őszintén hangzik – írta róla még a premiercikkben Penke Bencénk. És tényleg! Közben pedig Bence mintha ráérzett volna, ugyanis Hanna győzelme azt is jelenti, hogy a Titánok csapata segít neki elkészíteni egy Kozmofobe videoklipet!


A Kozmofobe mellett szeretnénk gratulálni a szintén nagyot mozgósító második Pandóra Projektnek, a végén nagyot hajrázó harmadik Solérenek, a negyedik helyre feljövő Kolibrinek, az ötödik The Apesnek, az őket követő Berta’Laminak, a Cheap & Cheerfulnak, Sallai Laci Captain Averagének, a Moped Loewennek és nem utolsósorban a Known Bugnak.


Mert tényleg nem a győzelem számít, hanem, ahogy célként 2015 óta minden évben kitűzzük, az, hogy megmutassuk egy kis – ám annál reprezentívabb – szeletét az adott esztendő, ezúttal 2021 magyar undergroundjának. S azt hiszem, ez ezúttal is sikerült! Kedves olvasóinknak és a támogatóknak pedig nagyon köszönjük az aktivitást, a részvételt és a szavazatokat. Így a végén – főleg, ha még nem volt meg – más nem is marad, mint meghallgatni a Last Day of My Life-ot? És még egyszer nagyon köszi, hogy szavaztatok! Olvassatok továbbra is Ígéretes titánokat!

Ha szeretnétek még többet megtudni, olvasni Hannáról, ajánljuk a premierjére írt anyagunkat:

Belegondoltál már, hogy ki lenne veled életed utolsó napján? | Ígéretes titánok

Ha pedig kedvet kaptatok és szeretnétek további magyar dalokat hallgatni, KATT a Titánok Spotify-ra! Csak jókat mutatunk!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland