A debreceni Ljubljanájé Az év dala!

Ismét kiélezett véghajrát hozott Az év dala kiírásunk, amelyben a TEJ frappáns magyar nyelvű agymenését előzve lett végül első a Ljubljana gitáropusza, a Lost.

 

A Ljubljana legénysége: Gáll Dávid (ének, gitár), Fekete Barnabás (dobok), Vitányi Dávid (basszusgitár) és Budai Levente (gitár)

► For English version, please CLICK HERE ◄

 

Közhely, de igaz: a történelem ismétli önmagát! Idén szinte ugyanaz játszódott le Az év dala kiírásunkban, mint tavaly (vagy épp tavalyelőtt), az első két nap felbuzdulása utáni „pangást” követően a szavazás utolsó napján, december 31-én őrült roham kezdődött azért, hogy melyik dal is kerüljön be a legendáriumunkba! Sokáig úgy tűnt ugyanis, hogy ezúttal (történetünk során először) egy magyar nyelvű szám, a TEJ Esemény után című agymenése fut be elsőként, miután sokáig vezetett, ám a szilveszter ezúttal is komoly hajrát és megélénkülő voksolási kedvet hozott, amelynek a végén – megfordítva az állást:

 

A Ljubljana gitárőrülete, a Lost kapta a legtöbb szavazatot éjfélig, így debreceni zenekaré lett az év dala 2017-ben!

 

Ennek értelmében a Ljubljana már tuti, hogy ott lesz az idei Campus Fesztiválon (debreceniként nem lesz oltári nagy logisztika eldeponálni magukat egy debreceni fesztre, hahaha!) – ahogy láthatjátok majd a budapesti Dürerben is őket egy nemzetközi előadóval a New Beattel közösködésünkben! Kedves olvasóinknak és a támogatóknak nagyon köszönjük az aktivitást, ahogy a többieknek is a részvételt. Így hatalmas pacsi a TEJ-nek a remek hajráért (és a tényleg baromi jó kis dalukért), az Autopilotnak a szuper bronzéremért, a Sz4P-nek, hogy szoros emberfogásban tapadt rájuk, a Pixel Cranesnek a folyamatos szeretetért, a Black Tonesnak a remek kis dalukért, DÁNÓ őrült jó nyers őszinteségéért és Úrfi kreatív vizuális orgazmusáért. (Tuti, hogy mindannyiukról fogtok még bőven hallani nálunk!!!)

 

Így a harmadik évad után közben tök érdekes, hogy mintha kis közösségünknek beakadt volna ez a pszi-noise-gitárrock vonal, legalább is a Deep GlazeDLRM – Ljubljana vonat nagyon ezt mutatja. Ami még véletlenül se para, ugyanakkor arra tényleg nagyon kíváncsi lennék, hogy lesz végre olyan magyar nyelvű dal, amely egyszer majd a végén is elhozza a prímet? A TEJ idén már nagyon-nagyon közel járt, s daluk tényleg az elmúlt évek egyik legjobb szövegcunamija, amit elképesztően csípek! Ez az áttörés azonban még várat magára, ám az az igazság, tényleg nem a győzelem számít, hanem az, hogy megmutassuk egy kis – ám annál reprezentívabb – szeletét az adott esztendő, ezúttal 2017 magyar undergroundjának. S azt hiszem, ez ezúttal is sikerült!

 

Így a végén – főleg, ha még nem volt meg – más nem is marad, mint meghallgatni a Lost című eposzt 🙂 És még egyszer nagyon köszi, hogy szavaztatok! Olvassatok továbbra is Titánokat!

 

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland