A világ romlott, de menthető! – LongStoryShort! klippremier

Minden rendben van a világgal? Ezt a kérdést feszegeti a LongStoryShort! zenekar az első, ám nagyon nem finomkodó videoklipes dalában. Exkluzív premier!

Fotó: Kirchknopf Mátyás
Fotó: Kirchknopf Mátyás


A pop-punk irányzat az a vonal, ami egyszerűen képtelen kihalni. Mindenki, aki elkezd zenélni és elég extrovertált, jó eséllyel egy pop-punk zenekarban találja magát 16 évesen, ahol nagyon fontos a zene, de legalább ugyanennyire fontos a buli és a világ iránti dühös attitűd. Aztán ezeknek az embereknek a nagy része megnyugszik, és kilép abból, hogy a sarki kocsmában az Egyszerű dalt gitározza. Illetve van a másik oldal, akikben megmarad az érzés, és a műfajon belül fejlődnek zeneileg. Ilyen a LongStoryShort! is.

Legalábbis az én fejemben. Fogalmam sincs róla, hogy a srácok játszottak-e 16 évesen Egyszerű dalt a sarki kocsmákban, vagy, hogy mennyit buliznak, de nálam ez a sztori él róluk az első klipes dalukat az Is this world alright?-ot hallgatva.

Klasszikus pop-punk, de abszolút nem a gagyi fajtából, igényesen összerakva zeneileg és vizuálisan is. Nagyon erős Rise Against érzés járt át miközben hallgattam/néztem, ez pedig nem jelenthet rosszat. A koppintás szag ugyanis elkerült annak ellenére, hogy a behatás tényleg tagadhatatlan.

A LongStoryShort!, vagyis Marschall György (ének, gitár), Nagy Olivér (szólógitár), Varró Bálint (basszusgitár) és Kovács Tamás (dob) négyese 2017-ben alakult meg, jelenlegi formájában viszont az idei év elejétől működik. Túl vannak egy kislemez megjelenésén, a most debütáló dal pedig az első lemez előfutára, ami jövő év elejére várható.

LONGSTORYSHORT! – IS THIS WORLD ALRIGHT? (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

“Is this world alright?” is the first single from our debut album. We hope, you’ll enjoy it. Starring – Anna Csapó & Csaba Varró Director/Editor/ColorGrading – Márk Sas DOP/1st – Noel Lászlók 1stAD – Dávid Kovács Bestboy – Zsombor Károly 3rd – Rita Hirmann, Lilla Kelemen Written by LongStoryShort!, Márk Sas, Mátyás Kirchknopf Made and produced by LongStoryShort!

A számban pedig minden megvan, ami ebben a műfajban a sikerhez szükséges. Pörgős, érdekes és annak ellenére, hogy majd négy perc az egész, nem untatott sehol, sőt! A szöveg szól is valamiről, a srácok kemény üzenetet próbálnak továbbadni a világnak.

A klip is ezt támasztja alá, a legtöbb esetben nagyon jól segíti a dal világát, de néhol talán beleestek a túl nagy merítés kezdő hibájába. Annyira sok mindent akar helyenként tudatni a videó, hogy nem egyértelmű, miről is van szó, gondolok itt főleg a gyerekkori autóbalesetre, számomra homályosak voltak azok a részek.

Ezt viszont az izgatottság számlájára írom, van olyan, hogy mindent meg akarsz egyszerre mutatni és biztos vagyok benne, hogy ez a jövőben változni fog, addig is mi hallgathatjuk a srácok dalait.

Aki kedvet kapott hozzá bátran ajánlom az első EP-jüket is, illetve szeptember 7-én el lehet a srácokat kapni élőben az MZK Showcase-en a Szimplában.

MZK Zenei Showcase és Lemezvásár

2019.09.07 • Szimpla

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence