Miért mennél bárhova is, ha a fesztivál megy az otthonodba!?

A koronavírus terjedése miatt jó pár fesztivált kellett lefújni, de itt az első, ami pont a járványnak köszönheti születését. Elrajtolt a Maradj Otthon! feszt.

Maradj Otthon Fesztivál


Szinte egyik napról a másikra fordult feje tetejére a világ, és köszöntött be egy gyerekbarát, lájti posztapokaliptikus hangulat Budapest utcáin. Korábbi szokásainkkal és idei várakozásainkkal ellentétesen a kezdődő tavasz nem a Deákon hesszelő gimiseket és az első jóleső hideg sört hozta el Budapestre, hanem maszkos-gumikesztyűs járókelőket és kihalt utakat. Viszonylag hamar egyértelmű vált, hogy a koronavírus elleni küzdelem komoly társadalmi összefogást igényel, amiből úgy tudod kivenni a részed, ha otthon maradsz. Tegyük a szívünkre a kezünket, nincs is igazán miért kimozdulni, gyakorlatilag minden szabadidős rendezvényt töröltek a következő időszakra. 


És akkor érkezik a magyar gógyi, a jéghátánis-mentalitás, a kreativitás, az 5G és tessék: Maradj Otthon! Fesztivál kerül megrendezésre Budape… az Interneten. Egyszerűen tényleg csodálatos, hogy a több cikkünkben is feldolgozott problémára, amely a zeneiparra szakadt szűk két héttel ezelőtt, milyen gyorsan és profi módon reagáltak a szervezők és résztvevők, ami jelen esetben tényleg a hazai szcéna minden prominens képviselőjét jelenti, a Hajótól kezdve az Akván át, hazai és határon túli (analóg) fesztiválokon keresztül a Petőfiig, de országos projekt lévén többek között a debreceni Lovarda vagy a Pécsi Est is beszállt a buliba, az esemény leírásánál lehet elolvasni a teljes credits-et.


A digitális fesztivál április 5-ig tart, streamelt koncertek és koncertfilm-nyalánkságokon túl a #maradjotthonchallenge napi bejelentkezéseit is érdemes lesz csekkolni, ahol zenészeink szakszerűen bemutatják az otthon maradás minden fortélyát. Az első hét line-upját itt tudjátok meglesni, úgyhogy dobhatod a kis decathlonos sátrad a nappali közepére (figyelj oda, hogy elég messze legyen a fürdőszobádtól és a laptopodtól, hogy a toitoihoz és a színpadhoz vezető utat is modellezni tudd), csapd fel a fürdőrucid, és mehet is az idei nyár első megtartott fesztiválja. Belépő nincs, kilépő ne legyen, tutira a kedvenceidet ihatod sokkal olcsóbban, részeg holland lányokat meg keress a Csetruletten.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence