Keserédessége ellenére viszi magával az embert Miviana debütdala

Egy nehéz időszakot követő hirtelen érzésből született az Éjjelente, amely nem vész el a bánatban, így magában rejti a továbblépés lehetőségét. Exkluzív premier!

Miviana /// Fotó: Magyar Sára Veronika


Szakítós dallal debütálni? Na jó, mivel nem árulta el, nem tudjuk, hogy pontosan erről van-e szó. De nagy tétekben mernék fogadni arra, hogy valami ilyesmi sejlik fel Miviana Éjjelente című szerzeménye mögött, amivel érkező albumát vezeti fel. Ugyan soha életemben nem voltam lelkes rajongója a „szakítós daloknak” (meg a szerelmeseknek sem), nem vitatom el a bennük rejlő terápiás jelleget, vagy épp azt, hogy az érzelem, az érzés, amit az előadó empirikus úton közvetít a köz felé, az bizony elemi erővel szabadíthatja fel a befogadót, illetve tanulsággal is szolgálhat.


No, de minden okoskodást félretéve, szerintem merész elhatározás egy nagyon személyes, bensőséges és meghitt dallal bemutatkozni, felvezetni. Merész, mert ahhoz, hogy jól süljön el, mindennek klappolnia kell. Már csak azért is, hogy maga az előadó is pozitív visszacsatolásokat kapjon, ha már egyszer ennyire kitárulkozik. Ha mindezeket figyelembe vesszük, akkor Mivianának nincs mitől tartania, az Éjjelente egy remekül összerakott, fülbemászó dal, ami már első hallgatásra is ül. Pont annyira, hogy simán rádióban a helye. Van benne némi ellentmondás, mégis, keserédessége ellenére könnyed, lendületes, s viszi magával az embert. Emellett reménykeltő is, mert a mondanivaló nem vész el a bánatban, s így magában rejti a továbblépés, újrakezdés lehetőségét. Ha nem így tenne, akkor nehezebb dolga lenne a rádióbarátság felé lépni, így azonban nem.


Mindez különösen annak fényében érdekes, hogy ha hihetünk a szerzőnek, a dal váza egy pillanat alatt, egy magányos lakásban barangolás alkalmával szaladt ki belőle. Ezzel szemben a dalra készített klipet Vivi elmondása szerint harmadik nekifutásra sikerült összehozni. „Ez körülbelül több másfél hétnyi forgási időt jelent háromnegyed év alatt. Rengeteg megbeszélést, három hajnali 3-as kelést, utazásokat, öt klipötletet, 2 fél megvalósítást és egy 3. már saját rendezést, ahol mindent a kezembe vettem. A tervezéstől a megvalósításig Hitka Balázs operatőr barátom és barátnőm Kur Viktória segítségével” – avatott be a genezisbe a szerző.


Noha a Miviana elsőre egy szólónak tűnik, az alkotásban azért van, aki együtt gondolkodik Vivivel – így Kiss Peti (The Pontiac) a születésnél, míg Szabó Levente (Passed) a hangszerelésnél, hogy aztán a végleges formát Thpcmkr Máté jóvoltából nyerje el. Más nincs is hátra, mint tessenek szépen hallgatni!

Ha pedig élőben szeretnétek meglesni Mivianát, akkor március 26-án 21 órától Pápán megtehetitek a nekünk ny8lcban.


Csak jókat, hallgassatok magyarokat! Titánok Spotify-ért ide kattintsatok! A Fű alatt podcastért meg IDE!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland