Vajon az elválás csak szomorú lehet?

És létezik-e visszaút egyáltalán? Eme érzelmeket próbálta zenébe foglalni Murányi Máté nálunk debütáló, Maradjon, amit nem mondasz el című dala. Premier!

Murányi Máté (Fotó: Czikó Dániel)


Már a címben önellentmondásba kerültem, de a sztori végkifejletéből kizarólag sok lehetőségem nem maradt, hogy milyen címkével vezessem fel Murányi Máté nálunk debütáló, Maradjon, amit nem mondasz el című dalát. Folkos alapokból építkező három és fél perc fülbe mászás. Miközben a szöveg igazából néhány sor recsitáló ismétlése, az adys nyomatékosítás (ismétlés) valami olyan bukét ad a dolognak, amivel simán ott tud ragadni az ember fejében.


Egy szál gitáros, énekes-dalszerzős cuccról van szó, annak minden bájával és esetlenségével, s lehet agyamra ment a nyár (+ az egyre kiábrándítóbb fesztnihil), de vesszek meg, ha nincs még ilyen késő középkori/reneszánsz udvari zenés fílingje is. Baromi bársony ruhákban keringünk körbe-körbe.


No, de a hülyeségen túl, mit mondd maga a szerző? „A dal az elválásról szól valaki olyantól, aki fontos neked. Nem szomorú, hanem inkább várakozással teli, hogy legközelebb ugyanonnan folytatjátok, ahol most abba kellett hagyni. A refrén nekem erről, nem pedig a titkolózásról szól; míg az utolsó csavar pedig már a kölcsönös bizalom felé mozdulunk, amivel útjára engedjük egymást. a dal az érzést próbálja megfogni, hogy van a világban valakid, egy biztos pontod, akihez öröm visszatérned, és akiben maradéktalanul megbízhatsz. Ez a dal már jó pár hónapja készen volt, amikor a párom, aki talán a leghűségesebb hallgatóm és a legértőbb kritikusom, elkezdett győzködni, hogy adjam ki így, ahogy van – a felvételekért és a masteringnél pedig köszönet az Echo és a Stamusic stúdióknak.”


Sok mindenre már nincs is szükség, csak beindítani a lejátszót. Nyári árnyékban pilledéshez, merengéshez kifejezetten ajánlott – sok védőfolyadék fogyasztása mellett.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland