A dal, amibe még Erdogan is belekavart

A Natour Grouppen Az Ég Felé című dalát hallgatva nyilallhat igazán fájdalmasan az emberbe, mennyire piszkosul tud hiányozni a bluesos kocsmahangulat. Premier.


Veszélyhelyzetben derül ki, hogy már-már reményt adhat az, ami amúgy normál esetben keserédes lenne. Valahogy így lehetne összefoglalni azokat az érzéseket, amelyek a Natour Grouppen új, Az ég felé című száma alatt bevillanhatnak. A bluesos hangulat, ami végig áthatja a dalt, némi reménysugárral megfűszerezve ugyan, de alapjában véve inkább szomorkás lenne. Ám ezúttal, jelen helyzetben az előbbi aspektusa lényegesen markánsabban kidomborodik.


Mielőtt rébuszokban beszélnék, a lényeg: a közösségi élményektől sivár hétköznapokban a szövegvégi önismereti utalás valóságos katarzisként hat. Elhagyva a modoros okoskodásom, az egész szám egy nagyon patentül összerakott anyag, nincs találóbb megállapításom rá, minthogy roppant kellemes. Már-már manírmentesen finom, pont akkor vesz vissza, akkor vált, amikor épp unalmas giccsbe fordulna.


Külön piros pont, hogy miközben pl. én alapjában véve ritkán hallgatok hasonló hangulatú gitárzenét, a dal mégis megfogott, mi több, arra emlékeztetett, mennyire hiányoznak a (füstös) félhomályos késő esték, a kellemes diskurzusok egy sötét kricsmi gyomrában némi finom itallal a kezemben. Az ég felé egyértelműen a meghittségre hajt, és teszi mindezt elég hatékonyan.


A dal egyébként a Fülöp Márton (ének), Iványi Mózes (gitár), Meixner Gábor (basszusgitár) és Pál András (dob) felállásban üzemelő csapat hatszámos kislemezének névadója, maga az EP pedig hasonlóan szuggesztív érzelmi hullámvasútra visz. Ízelítőnek itt érkezik hát Az ég felé szövegvideója – s miközben beizzítjátok a dalt, érdemes hajtani, mert megtudhatjuk, mi köze van a cím szereplő török államfőnek magához a szerzeményhez.

Natour Grouppen – Az Ég Felé [HIVATALOS SZÖVEGVIDEÓ]

A Natour Grouppen zenekar 2020-ban megjelent “Az Ég Felé” című dalához készült hivatalos szövegvideó. ★ Kövess minket! Spotify: https://sptfy.com/96dZ Facebo…

– A felvételekkel sajnos rengeteget csúsztunk, mert felváltva voltunk betegek. Aztán amikor „török magyar barátság” napján mentünk felvenni, csak én jutottam el a stúdiónak használt teremig, mert az Erdogan-látogatás miatt ugye kb. a fél várost lezárták. Elég szívás volt haza kavarni – mesélte Marci.


A lemezről szólva pedig érdekesség, hogy a felvételek végére az a Viharvető lett a csapat kedvenc száma, amelyet eleinte még ki akartak dobni az EP-ről. Aki egyébként támogatná a zenekart, és egybe szeretné meghallgatni az albumot, az IDE kattintva megteheti. (A dal a szegedi Miracle Sound stúdióban nyerte el végső formáját, míg a videót a Perse Média készítette.)


Ha pedig szeretnétek még több jó hazait hallgatni, kattintsatok a #mertkelladal válogatásunkra!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland