Leheletfinom topogás cseresznyefa virágzás mellé

Egy játékos demónak indult, egy remek kis kollab lett belőle: ONAKOM egyik első dalkezdeményéhez Zsüd adott vokált, így állt össze az I’m Being You. Premier!


Egyszer csak elérkezik a várva várt tavasz – nem tudom miért, de az elmúlt években mintha mindig azon feszengenénk áprilisban, hogy mikor dobhatjuk már le végleg a téli gúnyákat, mikor lesz már végre kevésbé eklektikus (kabátmentes) az idő. Ilyenkor pedig talán zeneileg is mintha az átlagosnál jobban vágyna új impulzusokra az ember. Az év ezen időszakában valahogy én is jobban keresem a felüdülést ígérő ütemeket.


Ennek a vágynak tesz maradéktalanul eleget ONAKOM Zsüddel közösen featelt, nálunk debütáló dala. Az I’m Being You legizgalmasabb erénye, hogy engedi, hogy a befogadója arról képzelődjön, amiről akar. Mintha fejest ugranánk a súlytalanságba, és arra mehetnénk, amerre akarunk. Nem tudom, honnan veszem, de az egész légies, kecses, egyúttal olyan, mint egy hullám, amihez ha a hátunkkal hozzádőlünk, könnyed simogatások közepette lök vissza, és arra csábít, hogy újra dőljünk neki.

Mintha egy mangában sétálnánk cseresznyefa virágzás idején – ha már egyszer tavasz.


A trekk genezise közben olyan, mintha véletlenek halmaza gyúrta volna azzá, ami lett. Az amúgy btworks néven grafikusként és motion designerként alkotó Birinyi Tamás, ONAKOM néven vágott zenei projektjébe, és nagyjából két éve mutatta meg első vázlatait Zsüdnek, akinek az villant be, ez a dal vokállal mutatna jól. Mivel ONAKOM instrumetálisan anyagokban gondolkodott, és e szerzemény hangulatilag se passzolt annyira a többihez, nem került fel az Obscure című lemezre. A számot aztán újra előrevették, viszont maradt rajta a demóként felénekelt sáv, mert Zsüd elmondása szerint „ahogy Tomi elkezdte szétcsavarni a felvételeket, annyira szerves részévé vált a zenének, hogy egyikünk sem tudott volna elképzelni más verziót rá”.


Soha jobbat.

A két előadó közül legközelebb Zsüdöt leshetitek meg élőben május 21-én a Három Hollóban – az esemény már azért is külön pikáns, mert kb. egy mini „Titánok fesztivál” lesz olyan számunkra kedves előadókkal, mint a tavalyi Az év dala győztes Kozmofobe, valamint Ben T Kadar.

Csak jókat, hallgassatok magyarokat! Titánok Spotify-ért ide kattintsatok! A Fű alatt podcastért meg IDE!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland