Párhuzamos univerzum nyílik Felsőtárkányban

A falevelek sárgulása előtt van még egy nagy lehetőséged megtölteni a fesztiválbatyud. Családias alter művész dimenzió, azaz indul a VI. UbikEklektik fesztivál.

UbikEklektik fesztivál /// Fotó: Munkácsy Barbara


Hamarosan tovaröppen augusztus is. Egy olyan nyomasztóan üres nyár után, mint a tavalyi, idén valószínűleg mindenki olyan lelkesen gyűjtögette az élményeket és emlékeket, mint anno a matricákat a Pokémon-gyűjtőalbumokba. Ám miközben a hivatalos nyár utolsó hetére fordulunk rá, az év egyik legizgalmasabb és talán legfurcsább fesztiválja még csak most kezdődik. Illetve dehogyis fesztivál, az UbikEklektik egy párhuzamos valóság, ami egyfajta fekete lyukként szippantja magába és szervezi közösséggé azokat is, akik csak úgy véletlenül arra tévedtek.


Az Ubikverzumba vezető portál az ország különböző pontjain szokott felbukkanni, a helyszín ezúttal a festői Egertől nem messze fekvő vadregényes Felsőtárkány mellett lesz. Az összművészeti trip augusztus 25-én, szerdán indul, és meg sem áll 28-a szombatig. Valódi elvonulás, ahol erre a négy napra tényleg elfelejthetjük a valóságunkat egy radikálisan más dimenzió kedvéért. Az erdő közepében felhúzott új univerzum centruma a Piactér/Agora lesz, árusokkal, workshopokkal, performanszokkal, chillelő hippikkel, alternatív interaktív színházi előadásokkal, méhészeti bemutatóval, vagy éppen ilyen menő újhullámos kézműveskedés műanyagkupakokkal. Következő napjaid szívchakrája lesz ez a hely.

UbikEklektik fesztivál /// Fotó: Sutus Fanni


Az Ubikverzumban mindig, mindenhol történik valami. Ezt zenei szempontból két élőzenei és három elektro színpad garantálja, úgyhogy akár lépegetni, veretni, meditálni, pogozni vagy kattogni szeretnél, meglesz! A hét egyértelmű headlinere a Bohemian Betyars (péntek, 22:00), de az ethno-techno istennő Deva is varázsolni fog (csütörtök, 18:30). Az underground hiphop feltörekvő csillagát, a next big thing HOLI-t is lesz lehetőséged elkapni (szombat 17:00), és könyörgöm, a kedvemért csekkold a debreceni őskáosz és a pszichokinetikus ipari és mezőgazdasági tánczene veteránját, a Lyuhász Lyácint Bt-t is (péntek, 18:00). A neodadaista rocktól a rádióbarát technóig minden feltárul az Ubikverzumban.

Természetbarátok és goások örömére közösségi programokra lehet számítani az erdőben is, például közös pihire és erdőfürdőzésre, vagy olyan vezetett eseményekre, mint madárgyűrűzés vagy gyógynövénytúra. És igen srácok, ez az a hely, ahol egy esküvő is benne van a programban. Halál komolyan. Csütörtök este 7!


Mindezt még extrábbá teszi, hogy a fesztivál programja (és egyéb hasznos infók) az Ubik Slack-csatornáján található, úgyhogy ne is keresgélj szexi weblapok meg vibráló Facebook-oldalak után, helyette tanuld meg használni ezt a főleg vállalati kommunikációra kialakitott platformot. Érdemes, mert a következő négy napodban úgy fogsz ahhoz ragaszkodni, mint egy stoppos az Útikalauzhoz egy új galaxisban.

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence