Szaladjunk ki mezítláb a világból a Perpetuummal

Elképesztő váltásokra képesek: tavasszal egy jazzes számukat mutattuk be, most egy szoft dubstepre hajazó dallal köszönnek be. Itt a Black Sand. Klippremier!


A meg nem értés és az egymás mellett elbeszélés fájdalmairól hozott egy négy perces „lábnézegetős” klipet a Perpetuum. A Black Sand címet viselő dal egy szakítás közeli, vagy épp egy közvetlenül utána szitut próbál üveggömbe zárni nekünk. Legalább is ezt silabizáltam ki a szövegből, aztán lehet, hogy nagy tulok vagyok, és baromira nem erről szól a Girincsi Fruzsina (ének), Takács Dániel (gitár), Sárosi Áron (basszusgitár) és Telek Attila (dobok) alkotta négyes száma.


Persze mindegy is, mit makog a zsurnaliszta, a tempó egy road movie hangulatát idézve úgy gyorsul, ahogy közeledünk a végkifejlet felé. Az olykor széttorzítva is recsitáló női ének pedig összhangban van a már-már zaklatottnak tűnő ritmus szekcióval. Ebben a koordinátarendszerben pedig nincs hiányérzet a képi világ minimalizmusa miatt, sőt, pont passzol ehhez a zaklatott miliőhöz.


A zenekar Once Up című daláról még áprilisban azt írtunk az újdonságokat bemutató egyik 7alatt cikkünkben: „ez egy jazz projekt, ami beemel a könnyűzenéből elemeket, ilyen dalokkal lehet hidakat létrehozni a stílusok között, úgyhogy ezért külön is jár az elismerés”. Ezúttal azonban nyoma sincs a jazznek, most inkább amolyan szoft dubstepre hajazó valamivel állunk szemben. Látatlanba pedig azt mondnám, mintha két különböző zenekart hallgatnánk, annyira „durva” a (stílus)váltás. Ez a kaméleon effekt egyúttal egyértelműen jelzi, mekkora mélység és virtuozitás van a Perpetuumban.


Új koncertdátummal sajnos nem szolgálhatunk, viszont itt a klip, lehet és tessék sokat szeretgetni!

Perpetuum – Black Sand

New single from Perpetuum Fruzsina Girincsi – vocal Dániel Takács – guitar Áron Sárosi – bass Attila Telek – drums Music composed by Perpetuum Lyrics by Fru …

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland