Az ördög a részletekben rejlik

Mi történik, ha a habos popzene zenekari kíséretet kap? Ugyanaz marad, csak sokkal több lehetőséggel felvértezve. Primrose Paradise Minden:percben EP-premier.

Fotó: Dancs Enikő Bianka Cover: Polyák Ádám
Fotó: Dancs Enikő Bianka // Cover: Polyák Ádám


A Primrose Paradise két év után új dalokkal tért vissza. Az akkor nálunk debütáló Habos Felhő és Soha többé óta eltelt időt érezhetően nem lazázták el a srácok, hanem kemény munka folyt a háttérben, ami beérett a most megjelenő Minden:percben EP formájában.


Amikor két éve Rolek írt a srácok bemutatkozó anyagáról, azzal kezdte, hogy meg volt ijedve, hiszen az ő lelkivilágától az ennyire popos hangzás távol áll. Bevallom őszintén, hogy ez a sztereotípia az én fejemben is továbbélt, így amikor most megkerestek, akkor hiába tudtam, hogy jó dalokról lesz szó, gondban voltam, hogy mit fogok írni. Ugyanazokat nem akartam elsütni, amik már két éve elhangoztak, hogy igen, ez valóban a szó legkeményebb értelmében popzene, de hihetetlen igényesen összerakva, és emiatt még a punkok lelkét is simán meg tudnánk nyerni vele.


Ez az aggály viszont azon a ponton ért véget, amikor meghallottam a dalokat. A zenekarrá válás valami eszméletlen jót tett a csapatnak, hihetetlen erős lett az új anyag. Az egyik kedvenc érzésem az, amikor a fejlődést látom egy produkción, valahogy ezt jobban tudom érdekelni, mint azokat, akik elsőre megírják a világ legnagyobb slágerét, majd utána csak önmagukat ismétlik.


A Primrose Paradise esetében pedig szerencsére az első dolog jött be, a most már Inczédi Judit (ének), Megyeri Marci (gitár), Zeke Attila (gitár), Pesti Mátyás (basszusgitár), Huszár Ákos (dob) felállásban működő zenekar egészen tökös dalokkal érkezett.


Félreérteni és megijedni nem kell, természetesen nem arról van szó, hogy most hirtelen rájöttek mindannyian, hogy stadion-rockot szeretnének játszani, és elindult az óriási veretés, Judit pedig egy szélgépbe énekel, hogy lobogjon a haja. Arányaiban viszont remekül eltalálták, hogy mennyit bír el ez a fajta zene, hogy még több embernek befogadható legyen, de az alapértékéből ne veszítsen semmit. Mert azt be kell látni, hogy ez a zene onnan indul ki, hogy pop szeretne lenni, és ezzel bárki bármit mond semmi gond nincs, ha azt jól csinálják.


Itt pedig szeretnék a címre visszautalni, hiszen a zenekar alapjaiban nem változott meg. Azok a kis részletek viszont annyit finomodtak, hogy egy új érték került a produkcióba.


De miért is beszélünk róla ennyit, ha még nem is hallottuk? Tessék itt a Primrose Paradise Minden:percben kislemeze kellemes fogyasztásra.

Primrose Paradise – Minden:Percben

P. Paradise Facebook: https://www.facebook.com/primroseparadiseband/ P.

Már az EP címadó dalában érződik, hogy ez egy sokkal összetettebb anyag, mint a korábbi. A Minden:Percben egy teljes zenekarral megszólaló, kifejezetten buli dal, amire bármelyik fesztiválon el lehet képzelni a táncot.


Az Elképzelt Reggelekkel együtt ez az első két szám a lemezen, ami egy nagyon erős dob basszusgitár együttállással olyan jól húz, hogy még egy erre építő zenekar is megirigyelné. (Nem véletlen, hogy a tagok nem csak itt zenélnek együtt.)


Ezzel pedig nem akartam megsérteni senkit, ezek csak tények, ahogy az is, hogy  a Primrose Paradise azért attól, hogy elkezdett ebbe az irányba kacsingatni, az utolsó két dallal – Hercegem és A lepke – megmutatja, hogy honnan is indult a zenekar. Ezek sokkal inkább gitárra épülő dalok, amiken érezhető, hogy mi is a dalírási metódus a zenekaron belül.


De ezek is nagyon jól sikerültek, sőt nekem A lepke a kedvencem az új anyagról, leginkább annak köszönhetően, hogy itt még egy fuvola is bekerült a hangszerparkba, amiért Judit a felelős.


Összességében tehát a Minden:percben egy jól kidolgozott, igényes EP lett, és egy szimpatikus irányba nyitotta ki a csapat palettáját, amitől már csak azt reméljük, hogy nem kell ismét két évet várni arra, hogy megnézzük merre is alakul a zenekar.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence