Rádióba visszük a feltörekvő zenekarokat!

Egy újabb médiumot foglaltunk el. Mostantól minden héten bemutatunk egy menő hangot a Lánchíd Rádióban.

 

Tresó T Tibor (balra) és a Kultpresszó is beállt az Ígéretes titánok ügye mögé. Már csak ezért is nagyon érdemes a Lánchíd Rádióra pattanni /// Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

 

Egy újabb médiumot foglalt el a kezdő és feltörekvő magyar zenekarokkal foglalkozó tematikus rovatunk, az Ígéretes titánok. Mostantól minden héten bemutatunk egy új hangot a Lánchíd Rádióban.

 

Összedugtuk a fejünket Tresó T Tibor kollégával, s azt találtuk ki, a péntekenként 21 órakor kezdődő Kultpresszó című műsorában hozzunk le egy aktuális premiert vagy egy olyan zenekar, formáció dalát, amely nemrég mutatkozott be nálunk. A közösködésnek pedig azért örülünk igazán, mert a zene alfája ugye a lejátszás, s így remélhetőleg a cikkek, valamint a digitális zenemegosztás mellett az éterben is tudjuk vinni a kezdő, tehetséges, ám a sajtó által sokszor minimális figyelemre sem méltatott produkciók ügyét.

 

Lassan két éve kezdtünk bele missziónkba, s talán a mi zizegésünkön is felbuzdulva, sajtórészről érezhető némi előremozdulás, de sajnos a többséget – netes média, rádiók vagy épp fesztiválszervezők – továbbra is csak a tuti érdekli, s belesüppedve a bejáratott csatornák adta kényelembe, alig akad kísérletezgetés néhány számos, egy kislemezes vagy akár épp friss albumos csapatokkal.

 

Érdemes tehát a Lánchídra tekerni, vagy – ha a rádió nem fogható – az adás neten is elérhető ide kattintva. (A korábbi műsorok itt találhatók.)

 

Emellett friss információkért lehet követni a Kultpresszó valamint a Lánchíd Rádió Facebook-oldalát, minden felületen tájékoztatjuk lelkes követőinket, hogy épp ki kerül majd a boncasztalra.

 

További érdekességekért pedig érdemes követni zenerovatunk, az Ígéretes titánok Facebook-, Tumblr- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

 

Ez a cikk az mno.hu-n jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.01.11.

Balogh Roland