A világ igazságtalanságaival rúgja ránk az ajtót a Rise Against

A chicagói csapat Wolves című lemezével jön a Budapest Parkba, amelyben politikai témájú dalaikkal szeretnék felhívni a figyelmet a világ igazságtalanságaira.

 

 

A jelenleg kvartett felállásban zenélő amerikai hardcore punk formáció, a Rise Against 1999-ben alakult, első két albumukat még egy kis független kiadónál jelentették meg, majd 2004-ben indult nagykiadós pályafutásuk a Siren Song of the Counter Culture című lemezzel, ami a nemzetközi áttörést is meghozta a zenekarnak.

 

Innentől kezdve albumaik (The Sufferer & the Witness, Appeal to Reason, Endgame és The Black Market) sorra a Billboard kétszázas listájának Top10-ébe kerültek, legutóbb pedig tavaly nyáron jelentkeztek lemezzel. A Wolves saját bevallásuk szerint egy kissé vadabb, veszélyesebb oldalukat mutatja be, politikai témájú dalaikkal pedig szeretnék felhívni rajongóik figyelmét a világ igazságtalanságaira.

 

Ez persze nem túl meglepő, hiszen a Rise Against abból a Chicagóból jön, amely amellett, hogy az előző amerikai elnök, Barack Obama „központjának” számít, társadalmi szempontból megosztott, rasszok szerint szegregált város, ahol sovány érvényesülési lehetőségekkel bírnak a leszakadó mélyszegény csoportok. (Chicago belső világáról egyébként épp egy éve az Arms and Sleepers mesélt részletesen nekünk.) Így a Rise Against közéleti kérdésekben is aktív, beleáll ilyen ügyekbe is, és olyan szervezeteket támogatnak, mint például az Amnesty International vagy az állatokkal szembeni bánásmód javításáért, vagy épp rossz bánásmódjuk és kizsákmányolásuk ellen küzdő PETA.

 

A zenekar korábban több teltházas koncertet tartott már Magyarországon, illetve a fesztiválokon is elég rendes tömegeket mozgattak meg. Most friss lemezükkel érkeznek hozzánk, ami ráadásul eddigi pályafutásuk egyik legsikeresebb anyaga is: a Billboard alternatív-, rock- és hardrock-listáját is vezette. De az újdonságok mellett természetesen olyan klasszikusokra is számíthatunk majd, mint a Savior, a Swing Life Away vagy a Prayer of The Refugee. Szóval, június 6-án, szerdán találkozzunk a Budapest Parkban. Az est felvezetője két hazai banda, a Satelles és a Poison Alley lesznek, akiket szintén érdemes meglesni. Ott tali! Addig pedig érdemes kicsit ráhangolódni a Wolves albumukkal 😉

 

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Ígéretes titánok