Egy remek élő instrumentális Bonobo-coverrel nyitja az újévet a Shinterz.

A Shinterz. új live videója kitágítja a vérereket, hogy aztán a szomor helyett valami kis pozitív életérzés költözzön a lélekbe. Kerala élőben a Laborból.

Shinterz. élő a Gainlabból /// Fotó: Bence Gábor


Elvileg megjött a hó meg minden, picit igazi tél van – ráadásul immár hónapok óta élő, kocertes közösségi lét nélkül. Ilyenkor, egy szoba hétvégi melegében nem igazán akad jobb dolog, mint jóféle kis élő cuccokat hallgatni.


Kapásból itt a Bécsy Bence (gitár, elektronika), Szeifert „Jason” Bálint (basszsugitár) és Szabó Dániel Ferenc (dob) alkotta Shinterz., akik hoztak egy vadiúj élő videót, amelyben feldolgozták a Bonobo öt éve kiadott Kerala című számát. Már az eredetit is nagyon csíptem, és ez az instrumentális – több gitár, kevesebb elektró – verzió is eléggé felvilanyozza az embert. Mondhatni kitágítja a vérereket, hogy aztán a szomor helyett valami kis pozitív életérzés költözzön a lélekbe.


A videó a Gainlab keze munkáját dícséri, ahogy a srácok írták: „A Covid-19 bennünket is pár érdekes szituáció elé állított az elmúlt évben. Ha már koncertre mi sem mehettünk sem a mikrofon innenső, sem annak túloldalára, pár kedves és általunk nagyra tartott kollégánkkal, barátunkkal helybe hoztuk a koncertet.”


Ami az alkotás mókás oldalát illeti, akadt némi kis muri a felvételek előkészületekor: „Az odautazásnál Daniék kocsija lerobbant, és kaptak egy tagbaszakdt igazi keménydumás taxis csávót, aki kiszédítette ōket. Ráadásul egy 5 forintost sem lehetett volna már az utastérbe elhelyezni, annyira tele volt az autó.”


Érdemes hát rácuppani a srácok új kis élőjére. Akinek van kandallója, és ropogtat benne tüzifát, azoknak kifejezetten úgy ajánlott végigandalognia.

Csak jókat, hallgassatok magyarokat! Titánok Spotify-ért ide kattintsatok!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland