Jön a Strand-idő!

Nekem a Balaton a Riviéra, de neked viszont az egyik legtutibb a fesztivál. STRAND Feszt 7alatt különkiadásunkban ajánlunk pár bulit a legmagyarabb fesztiválra.

A magyar szerintem egy fesztiválnemzet, gyakorlatilag június elejétől augusztus végéig lehetőségünk lenne csak fesztiválokon tölteni a nyarat, ha lenne ekkora bankszámlánk és májunk. A nyárzárást már hetedik éve a STRAND Fesztivál biztosítja, ami szerintem tényleg a legcukibbak közé tartozik. Nincs az a káosz, az a tömeg, és annyi holland mint mondjuk Szigeten, és talán sokkal kevesebben fognak rád nézni éjjelente ötforintos méretű pupillákkal. A STRAND lett az, ami a Sziget volt, mielőtt a Sziget az lett volna, ami korábban a mondjuk Glastonbury volt. Igen, a Sziget és a Nagyon Balaton szervezőinek köszönhetően lett egy igazán magyar “major festival” -unk, miközben a fellépők és az infrastruktúra színvonala azért bőven a falunapok felett áll.

És persze, nagyon szekszi lehet végig a Balatonban pancsolni egy fesztiválon, bőven lesznek olyan progik és koncertek, amiket érdemes lesz meglesni. 

Államalapításunk (és a Magyar Kenyér, szegényt mindig elfelejtjük) ünnepén el is kezdődik hát a STRAND, méghozzá a tavaly óta hagyományosan itt tartandó Petőfi Zenei Díjátadó ceremóniával, és azon túl, hogy szurkolhatunk Majkának, hogy idén végre nyerjen valamit és megusszuk a nyár végét hiszti nélkül, az Ötöslottó színpadán a díjak között gyakorlatilag a teljes magyar könnyűzenei szcéna képviselteti magát. Az AWS-től kezdve USEME-n, át egészen a Red Bull Pilvakerig mindenki itt lesz, akit a Petőfin szoktál hallgatni. A nap főfellépője viszont mégis az a John Newman, akit először láthatunk Magyarországon azóta, hogy a nála diagnosztizált agytumor miatt egy kis szünetet iktatott be zenei karrierjébe. Ha pedig viszonylagosan józanok maradtatok a koncertek után, érdemes az ég felé nézni, mert Lobenwein Norbert fesztiváligazgató a Balaton legnagyobb tűzijátékát ígéri augusztus 20-ra.

Szerdán már az összes színpad elindul, és ha végignézünk a szinpadok elnevezése között, tényleg a legmagyarabb fesztiválnak tekinthetjük, és ebben tényleg semmi pejoratív nincs. A MOL – Petőfi Rádió Nagyszínpadra küldenélek titeket este 10-re, és akkor tuti velem is találkozhattok, mert érkezik a brit zene legművészibb történetmondója, a Bastille. Tényleg próbálok elfogulatlanul írni, de nehéz, ha az univerzum legmenőbb bandája ad a wattoknak Zamárdiban. Dan Smith-el két hónapja töltötték fel a hálóra Doom Days című harmadik önálló nagylemezüket, futottak egy nagyot a Marshmelloval készült Happier-rel, és zsinórban hatodik éve jönnek hazánkba. A koncertjeik pedig mindig hatalmas élményt jelentenek, semmi sztárallűr, semmi művészkedés, ők egyszerű emberek akik imádnak zenélni, és ezért mi is imádjuk őket.

Bastille – Those Nights

Here’s the video for our single THOSE NIGHTS- OUT NOW! Listen here: https://Bastille.lnk.to/ThoseNightsBVD The single is from our album DOOM DAYS Which is available everywhere now!: https://bastille.lnk.to/DoomDaysAlbumVVD ——————————— Follow us on Socials: https://www.facebook.com/bastilleuk https://twitter.com/bastilledan http://bastilleuk.tumblr.com/ http://instagram.com/bastilledan/ http://soundcloud.com/bastilleuk ——————————— Lyrics: I can feel your eyes in the back of my head Burning, burning, burning Floating through the room as the hairs on my arms Are rising, rising, rising I’m chemically drawn closer to you Eyes wide, eyes wide open Will you be my future, or just an escape?

A Borsodi Színpad szerdai házigazdája a Random Trip lesz, és fájdalom, hogy pont a brit istenekkel, tehát szintén 10-kor kezd náluk Bánki Beni az ő DJ Set-jevel, és ha ez a Bánki Béni az a Bánki Beni, aki pár éve áltisis slammerként robbant be a KiMitTube-ba, akkor nézzetek már rá légyszi, mert ez nagyon durva. Flour Tomi pedig felpóvereli a Strand Kertmozit, és nagyon hálás vagyok ezért a WellHello egyik felének, mert este 11-től kezdődően egymás után leadni a Moszkva teret és a VAN… – t nagyon menő döntés volt. Apu elalszik az ő generációjának kultfilmjén, aztán nézhetjük a sajátunkét.

Random Trip Hiphop Allstars – Zenehíd (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

A 8 éve működő improvizációs koncertsorozat, mely a budapesti éjszakai élet meghatározó élőzenei klubestje idén májusban az AM:PM Music kiadó gondozásában jelenteti meg első lemezét, melyet a koncerteken az örömzenélésből megszületett, ám eddig soha nem rögzített dallamfoszlányok inspiráltak. Pontosan 50 közreműködő zenész – köztük pl.

A nemzet balatoni fesztiváljáról nem hiányozhat a nemzet csótánya sem, a Magenta színpadon fél tíztől lehet Kőbányaival kézben üvölteni a boldog szép napokat és a nyolc óra munkát. Akkor retro élmény, hogy szinte kötelező, marmint tényleg rohadt kíváncsi vagyok, hogy anyám mit élhetett egy Beatrice koncerten, úgyhogy még most gyorsan, amíg nem kezdődik el a búcsúkoncertek sorozata. Aztán csak valahogy túl kell élni egy érthetetlen Hooligans koncertet, és a Bladerunnaz egy atom D’n’B bulit indít el hajnali egytől, Fox Stevenson indítja az ikszelgetést. Infotainment – fanoknak pedig fél hattól a Funzine egy érdekes beszélgetést garantál, a Diákhitel Kávézóban (már komolyan kivagyok a helyszínnevektől) lehet beszélgetni egyéjszakás kalandokról és a drogozásról, tehát kis túlzással a fesztiválozásról dr. Zacher Gáborral és dr. Hevesi Krisztával.

Augusztus 23 egy szép nap, az Ígéretes Titánok szerkesztőségének két harmada pl. ezen a napon ünnepli a névnapját, hívjatok meg minket egy italra öt körül a Nagyszínpadnál, aztán nézzük meg együtt az Animal Cannibals 30-ik szülinapját, ami azért durva, mert szerintem még mindig kb 29-nek néznek ki, bár végülis simán elképzelhető, hogy születésük óta dolgoznak azon, hogy a magyar hip-hop meghatározó alakjai legyenek. A Dal-t is megjáró ZAVODI-t már egész kis korától kezdve ismerem, ami annyira nem volt régen, hogy a hipster producer még mindig csak 20 éves. Nem feltétlenül mondanám EDM-nek, mert R&B és Soul elemekkel is szívesen dolgozik, és ha Nicki Minaj előzenekaraként megfelelt, most mindenképpen ki kéne használni a lehetőséget, hogy nem kell utána megnézni azt a híres feneket. Aztán este 11-re könyörgöm mindenki érjen Flour Tomi kertmozijához aki még nem látta a Tanú című filmet, mert hát ez mégis csak a Tanú, gyakorlatilag a magyar “Csernobil”.

ZÄVODI, THE GREATEST (Explicit) [Video]

Lyrics: http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/106568/zvodi/the-greatest-zeneszoveg.html A video by: Zävodi https://www.facebook.com/zavodi https://www.instagram.com/zavodi Special thanks to: // Hidegvér https://www.facebook.com/hidegver https://www.instagram.com/hidegver/ // R. Ashley Hicklin // Bence Nagy

Aztán már el is jön a szomorú búcsú napja, de az Irie Maffia gondoskodni fog róla, hogy örömkönnyek hulljanak a szemünkből. Öt órától veszik birtokba a Borsodi Színpadot, Rap Challenge, Kemon, Maffia Soundsystem, gyakorlatilag az egész Irie család felvonul. A hörgős mezítlábas szőke gyerek, Siklósi Örs fél 10-től megmutatja Járai Márk tábortüzénél, hogy duplázó és torzító nélkül mire képes. Odáig vagyok az olyan sokoldalú srácokért, mint Örs: halálhörgés után akusztikus gitár? Take my money! Zárásként pedig a VOLTROCKS fesztivál DJ-i zárják le a fesztivált, és a nyarat.

Irie Maffia – Bacardi Cola feat MC Kemon

I do not own this song, all credit goes to Irie Maffia and their respective label. Only uploaded this because no one else did, for promotial reasons/fair use. from What’s My Name, their 2nd Album

Úgyhogy készüljetek a napfényre, csak egy szál bikinit hozzatok magatokkal az útra, tömjétek a lángost és csússzatok a vízibiciklin, idén utoljára bevesszük a Balatont, és a saját kis fesztiváljátszóterünkké alakítjuk! 


További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence