Idén is lesz pár magyar a Szigeten. Voilá!

Huszonötödjére kell egy hét együttlét. S noha a prímet már a külföldi háttérhatalmak viszik, ugyebár, azért pár jó kuruc még lészen a Szigeten. Magyarajánló 🙂

 

Nehéz dolga van a totális szubjektivitásban fuldokló zenei zúgfirkásznak, ha magyar formációkat kell ajánlania a Sziget kínálatából. No, nem azért, mintha kevés lenne a nevek mögé biggyesztett nagy H betű, hanem, mert a legtöbbjüket ugye majdnem minden fesztiválon megcsodálhatja a mélyen tisztelt közönség. Megpróbáltunk hát összeszedni olyan előadókat, akiket az idén még nem ajánlottunk, viszont, ha már az ezerötös sportfröccsel tipegünk a Hajógyárin, akkor érdemes lehet beléjük botlani.

 

A legtöbb fellépőt a roppant rövid nevű Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál színpad árnyékából lesz majd érdemes megsasolni, ím-ím:

 

Konyha – csütörtök, 16.30

 

Szepesi Matyiékat mindig öröm hallgatni, szinte mindenhol van már egy lelkes kis magjuk, amely végigénekli a szövegeket tök jó alaphangot adva az egésznek.

 

 

Szabó Benedek és a Galaxisok – csütörtök, 18h

 

Egy tisztességes ungárische urbánus poszthipszter nem halhat meg úgy, hogy sose járt még Szabó Benedek koncerten. Nekem picit Kispálba oltott Nyers, de én túlságosan előítéletes nyugger vagyok. Szóval, mindenképp. Ez a legújabb lemezük, lehet csekkolni.

 

 

Middlemist Red – péntek, 18h

 

Őket se ajánlottam idén így fesztiváltéren, pedig! Szóval tessék ide is ellátogatni még PJ Harvey meg a Kasabian előtt, mert mondanám, alap! Kérdés van? No, azért! Előttük egyébként a Dope Calypso is játszik majd 16.30-tól. Őket azért nem emelem ki külön, mert már korábban megtettem. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne nézzetek rájuk is.

 

 

Fran Palermo – szombat, 19.45

 

Nem rég volt öt éves a banda, aminek örömére Henrivel interjúztunk is. A koncertjükre természetesen nem ezért javallott elmenni, hanem, mert jó móka 😉

 

 

The Qualitons – vasárnap, 16.30

 

Bulizott már rájuk és utána pacsizott is velük a Red Hot Chili Peppers, legutóbb meg a Prodidzsáj stábja verette koncertjükön az idei debreceni Campuson. Már csak ezért is érdemes letesztelni őket.

 

 

Fish! – hétfő, 21.30

 

Ha idén egy halas koncertre mentek, az legyen a Szigeten, már csak azért is, mert utána 0.30-tól Necc Party is lesz egy kalap alatt, hogy ne maradjunk rém ciki ’90-es évekbeli diszkós dalok nélkül se. Utóbbiért amúgy Kovács Krisztián mellett Sámán Levi lesz a felelős. (Tavaly így örültek nekem, mikor belógtam az „öltözőjükbe” ingyen szódáért!)

 

 

Music Box színpad

 

Hogy ne maradjanak ki a gitáros énekes-dalszerzők se a szórásból, érdemes felkeresni ezt a színpadot, ahol számos izgi magyar penget majd a hét során. Így szerdán 17-től Upor András, pénteken 18.30-tól Petruska, szombaton 17-től I Am Soyuz, vasárnap 17-től Babarci Bulcsú, 18.30-tól Zanzinger, míg kedden 17-től Papaver Cousins lép színpadra.

 

 

Snowattack Retro Stage (!?!)

 

Kevés perverzebb lenyomatot kaphatunk a ’90-es évek magyar mainstream popjáról, mint ennél a színpadnál. Annyi produkció robban be itt a balladai homályból, hogy nehéz válogatást készíteni belőle, de rajtam ne múljon. Szóval mások mellett szerdán lesz Happy Gang és UFO, csütörtökön Betty Love és Groovehouse, pénteken Kerozin, szombaton Mr. Rick és Kefir, vasárnap Baby Gabi és Splash, hétfőn Fresh és Ámokfutók míg kedden Miss Bee (Bestiák) és Shygys. A bulivonat minden este 23-kor startol. Itt tali!

 

 

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland