Ambient technóra „dagonyázni”? – Ki ne hagyd a Sziget Beachet!

Megérkezett a hétvége és a hőség, ezzel pedig úgy valójában is elindult a fesztivál. Friss hangulatjelentés az eddigi legsokszínűbb Szigetről. Fesztiválnapló #2.

A szarszag, más néven fekalokalipszis után a kániKula érkezett meg (őszintén elnézést kérek, negyedik nap) pénteken, a Martin Garrix által hedlájnolt napon. A Szitizenek életébe augusztus kilencedike több fokot, viszont kevesebb ruhát és embert hozott, és azt kell mondjam, mindkettő igen jól áll a fesztiválnak. Előbbit ugye nem kell magyarázni, de így a NapijEd-esek (sajnálom) elpárolgása után végre kialakult az a családiasabb, valódi fesztiválhangulat, amiért a Szigetet nagyon lehet szeretni.


Igen, persze ehhez el is kellett telnie annyi időnek, hogy mindenki kellően akklimatizálódni tudjon, kellően lerobbanó szervezettel, kialakuló saját kis játékokkal, szokásokkal, stb. Kádár Tamás főszervező szerint a Hivatalos statisztikák, és egyébként a saját tapasztalat alapján is azért még mindig magyarok vannak a legtöbben, de aki nem magyar, az valószínűleg holland, angol, vagy francia. De persze pálinkáztam már peruiakkal, és adtam tüzet új-zélandiaknak is idén, szóval ha összeszeded magad, akkor a világ bármely pontjára szerezhetsz most egy couch-surfot.


A Sziget Beachen szörfözni nem lehet, kanapék viszont vannak. Tegnap tapasztalati alapon kiderült, hogy ha mély beszélgetések közepette sokáig egyenesen sétálsz, akkor valószínűleg a WOW Hungary Sziget Beach – CÖKXPON Chill Gardenhez érsz, ahol késő délután még irtó nagy a buli. Valódi ínyenc helyszín, a strandon felállított sátorban déltől hatig workshopok, játékok, jóga és mindenféle olyan dolog van, amit amúgy nem biztos, hogy kipróbálnál.


Amikor ott jártunk, éppen a Hoopdance Hungary tartott hulahopp workshopot, és mega riszpekt, mert hat éves kislánytól kezdve a francia raszta egyetemistán át, a negyvenes apukáig bezárólag nagyon sokszínű, kb. 35-40 fős csapat verődött össze. Lent a parton pedig ambient teknóra lehet lépegetni, aludni a napágyakban, iszogatni, vagy pancsolni a kis kialakított „dagonyázóban”.


Nagyon sok fellépő szólal fel az elfogadás és az egyenlőség fontosságáról, ami nagyon egybevág a Sziget idei arculatával és üzenetével. Az Island of Freedom mellett a Power of Diversity lett az idei Love Revolution kulcsszava. És amikor Tesco Discon egy szlovák-magyar-brit kutatócsoport keresi egy francia lány elhagyott fülbevalóját a buli közepén, tényleg fasza ez a sokszínűség.


Ha pedig szeretnétek még több Szigetet olvasni, pörgessétek át az első adag koncertkritikánkat 😉

Eléggé kiakadt a hangosításra a totál felpörgött Richard Ashcroft | Ígéretes titánok

Beindult végre a koncertdaráló a Szigeten. Modorosság, extravagancia, és az elsőáldozó Ashcroftnál meg olyan „balhé”, amit nagyon ritkán lehet látni. Kritika.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence