A Teddy Queen pont azt hozza, amiről most nagyjából mind ábrándozunk

A Hétfő várjon nem akarja megváltani a világot, viszont épp annyira ereszti el az ékszíjat, amennyire sokan szeretnék. Itt Az év dala 2019 nyertesének új dala!


A Teddy Queen olyan, mintha lenne egy haverod, aki az örök gimisek világában ragadt, és mindig emlékeztet, mi az, hogy emlékeztet, vissza is húz egy önfeledt, totál kötetlen, jópofa, örömmámoros hülyülésbe. Nincsenek baromi nagy filozófikus megfejtések, nincs túl sok agyalás, csak az, hogy felszisszents egy sört, feldobd a lábad egy kanapéra, és élvezd, hogy szuszogsz.


A másik meg az lenne, hogy fogod és beleveted magad egy fesztiváli kavalkádba, amit most momentán (minimum augusztus 15-ig) tuti nem lehet kivitelezni. Nos, az élet eme apró, egyre inkább őrülten vágyott örömeit csempészi vissza nekünk legújabb, Hétfő várjon című dalára készített klipjében a Péter Gellért (dobok), Csóka Lóránd (basszusgitár) és Fodor László (ének, gitár) felállással működő gyergyószentmiklósi trió.


Itt az „örökké 14 nap”-ok végtelenített magányában, elzártságában, kietlen pusztaságában, szikes és kénküves országútján igazán kellenek az ilyen dalok, amik legalább emlékeztetnek arra, milyen is egyszerű embernek lenni, és tök hétköznapin pl. unimukkot vedelni!


Miközben pedig belekezdtek az Ígéretes titánok ötödik, magyar nyelvű szöveggel elsőként Az év dalát elhódító zenekarának az új anyagába, hajtsatok is egyet, Lóránd ugyanis megosztott pár igazán mókás sztorit a forgatással kapcsolatban. (A Lángolón premierező szám egyébként a srácok tervek szerint idén érkező új nagylemezének első dala.)

TEDDY QUEEN – HÉTFŐ VÁRJON [OFFICIAL VIDEO]

A Teddy Queen 2020-ban megjelenő nagylemezének első dala. Zene: Teddy Queen Szöveg: Csóka Lóránd Hang: -Felvétel és keverés: Bagossy László (Mountain Air Stu…

„Nekiálltunk a jeleneteknek s akkor derült ki, hogy pár kellék nincs meg, de kéznél volt egy emberünk, akit ilyenkor hívunk oda s ő hozta a cuccokat. A csávó háromszor is fordult, hogy hozzon ezt azt. Az meg kifejezetten mókás volt, hogy a szomszédos tömbházbó néztek s kacagtak, hogy az előbb láttak minket ugyanott elsétálni csak más jelmezben. Akadt pár gyerek, aki kiült oda, ahol forgattunk, mintha egy szabadtéri mozit néztek volna.” (Na, ez utóbbi most fehér holló.)

„Egy random haverral találkozott aznap a helyszín tulajdonosa, akit áthívott sörözni, s végül pont jól jött, hogy ott volt, mert lenyúltuk a sportcipőit a felvételre.”


„Alacsony költségvetésű klipet akartunk, ami könnyen kivitelezhető, így az lett belőle, hogy ingyen kaptunk ruhákat, s nem kellet más színész, mint mi. A koncertfelvételeket nagyon bírtuk, hatalmas élmény volt ott játszani, ahol a felvételek készültek, és szerettük volna felhasználni azokat is.”

A tornászós jeleneteknél vigyáznunk kellett, nehogy Laci a fürdőköpenybe villantson valamit.


A felvétel, keverés Bagossy László, a maszter Szabó Szebasztián, míg a videó és a vágás Török Arnold (NidelFilms) keze munkáját dícséri.


Ha szeretnétek még több magyar zenét hallgatni, kattanjatok rá a Titánok Spotify lejátszási listájára, vagy zenei kibeszélős vlogunkra, a Fű alattra, amit Podcaston is hallgathattok!

Fű alatt – Kritikusan #4: Krúbi, Platon Karataev és az online koncertek by Ígéretes titánok

Az Ígéretes titánok havonta jelentkező vlog-kritikájának negyedik felvonása. A beszélgetésben őket boncoltuk fel: Krúbi: Ösztönlény (lemez) | Platon Karataev: Wide Eyes (klip) | Online térbe költöznek a koncertek? Duma: Bodó Bence, Penke Bence és Balogh Roland. Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland