„Leginkább a FIFA-val játszom, és hanglemezeket veszek” – A TENDER kultajánlója a New Beat-Titánok buli elé

A New Beattel közös bulinkra április 30-án Budapestre jön a londoni TENDER. Előtte kulturális fogyasztási szokásaikról faggatuk a duó egyik tagját, Dan Cobbot.

 

► For English version, please CLICK HERE ◄

 

Már csak hármat kell aludnunk, és a nyakunkon van a New Beat – Ígéretes titánok koncertsorozat második felvonása! Ezúttal a londoni lo-fi duó, a TENDER mutatja meg, milyen is a brit szobapop csúcsra járatva. Hogy mennyire csípjük őket, arról Penke Bence mester nemrég értekezett egy elég rendes kis kritikában ➡ Ha még nem tettétek meg, nagyon érdemes belevetnetek magatokat 😀

 

Ezúttal, így a koncert lehelletét a tarkónkon érezvén, arra gondoltunk, kifaggatjuk a srácokat a kulturális fogyasztási szokásaikról. Arról kérdeztük őket, mi az, amit mostanában hallgatnak, olvasnak vagy épp néznek. Dan Cobb pedig összeszedte mindezt, és válaszolt. Itt a TENDER kultajánlója.

 

Dan Cobb /// Fotó: @tenderofficialmusic / Instagram

Miket szoktál mostanában hallgatni? Melyek az aktuális kedvenc dalaid, előadóid?

Az elmúlt hónapokban The War on Drugs-ot, Parcels-t, The Neighbourhood-ot, Rhye-t, vagy épp The Brian Jonestown Massacre-t hallgattam. Illetve újra rámentem a brooklyni Cigarettes After Sex anyagára is, akikkel amúgy korábban turnéztunk is együtt. Egy ideje nem hallgattam őket, pedig elég jó kis kedélyállapot-javító a zenéjük.

 

Mit olvasol mostanság? Mi a kedvenc regényed, illetve van olyan író, akit nagyon ajánlanál?

Jelenleg Kurt Vonnegut Az ötös számú vágóhíd (Slaughterhouse-Five) című művében vagyok benne. Amúgy minden idők kedvenc könyve számomra Charles Bukowski A kezdő (Ham on Rye) című 1982-es munkája. Ez egy remek könyv a felnőtté válásról, ráadásul félig életrajzi ihletésű. Lehet kicsit közhelyes, de a walesi Jon Ronson az az író, akit én igazán ajánlanék, a könyvei egyszerűen lebilincselőek. (Többek között ő jegyzi a Kecskebűvölők című regényt is, amiből azonos címmel George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges és Kevin Spacey főszereplésével egy elég beteg film is készült.)

 

Van időd olykor TV-sorozatokra? Melyiket ajánlanád jó szívvel?

Legutóbb a Netflix gyártotta Wild Wild Country dokusorozatot néztem meg, teljesen őrült cucc. Illetve azt mondanám, hogy A szolgálólány meséje volt az a sorozat tavaly, ami totálisan beszívott magába. A történet és annak mozgóképes megvalósítása is kiemelkedő.

 

Csíped a számítógépes játékokat? Mi lenne az az EGY videójáték, amivel nagyon nyomnád?

A leggyakrabban a FIFA-val játszom, de mindig akad valami más is, amibe hébe-hóba pár órára beleszagolok. A múltkor adtam egy próbát magamnak a Fortnite-ban, de sajna nagyon béna voltam benne, ezért baromi gyorsan feladtam. Szóval, visszarétem a FIFA-hoz.

 

 

Ha egy formátum közül választhatnál, mi lenne az, amit megvennél: mp3-fájlok, egy magnókazetta, netán egy hanglemez (vinyl)?

Asszem, leginkább egy vinylt vennék, már csak a művészi illusztrációk mérete miatt is, meg egyébként, mert jól néznek ki egyben egy állványon. Bár, igaz, legutóbb a Stranger Things sorozat filmzenei válogatását épp kazettán vettem meg, mert azt valahogy megfelelőbb fomátumnak éreztem. (Ha ’80-as évek, akkor kazi, tök érthető!)

 

Ha van egy kis időd körbenézni egy olyan helyen, ahol felléptek, hogyan töltenéd el? Hová mennél? Mit néznél meg?

Huh, nagyon kevés időnk szokott lenni a koncertek előtt, úgyhogy, elcsípünk valaki helyit, vagy egy, az adott helyszínen dolgozó stábtagot, hogy ajánljon nekünk valami jó helyi kajás helyet, éttermet. Általában oda is megyünk a zenélés előtt. Ha picit több időnk akad, akkor még iszunk párat utána. Kábé mindenhol ugyanez a menetrend, keresünk egy jó helyismerettel bíró helyit, igazítson útba. Ha nagy ritkán van egy napunk az adott városban, általában felkeresünk a főbb látványosságokból párat, meg mindig a legjobb kajás-piás helyek után kutatunk.

 

Ha szeretnétek ÉLŐ-ben is meghallgatni a srácokat, ITT az eseményünkben mindent megtaláltokTalálkozzunk április 30-án a Dürer Kertben, addig is, itt a srácok legutóbbi lemeze, a Modern Addiction finom fogyasztásra 😉

 

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland