Az összeomlásunkat legalább mi irányítjuk

Ismét egy magyar nyelvű dallal jelentkezik a The Anahit. A Szétcsúsztam az év végi fáradtság és alkohol szerelemgyereke dallamos, modern popdalként. Premier!

Fotó: Hajba András


Második magyar nyelvű dalával zárja le a 2021-es évet a The Anahit. Ahogy megszokhattuk a csapattól, nem sokat kellett várnunk az új dalukra a Tériszony októberi megjelenése után. A Szétcsúsztam nem pont az a mókás, bulizós dal, noha a hangszerelés akár még azt is megengedné. Ahogy a kicsit változott The Anahit hangzásba belefér ez a szám is, ami valahol egy jól eltalált Dua Lipa és egy komor régi hangzású The Anahit között helyezkedik el. A szöveg és az ének az, ami egyértelművé teszi számunkra, hogy mit is hallgatunk.


Csányi Rita dalszövegeitől már megszokhattuk, hogy nem feltétlenül a legnaposabb oldalról érkeznek, ha pedig egy olyan egyértelműen pozitív dologról is van szó, mint a szórakozás, annak is két oldala van. Az új anyag pedig tökéletesen fogalmazza meg az árnyékos oldalt, amikor átlépünk egy határt, de csak azért, mert annak a másik oldala nem túl szimpatikus.


A korosztályomban sokszor tapasztalom, hogy gyakran érzelmi hullámvasúton ülünk és mindeközben megpróbáljuk kideríteni, hogy kik is vagyunk valójában. Ugyanakkor próbálunk anyagilag stabilizálódni, megállni a saját lábunkon. A társadalmi elvárások vagy épp a családi nyomás, hogy mikor lesz már gyereked, mikor lesz már saját autód, saját lakásod, stb., ezt az útkereső időszakot borzasztóan stresszessé teszi. Amikor úgy érzed, hogy ez már túl sok, akkor muszáj szétcsúszni a barátokkal… Ezek keserédes pillanatok, de mégis a legszebbek, hiszen úgy tudunk ezekről a problémákról beszélni, hogy mindannyian a saját bőrünkön tapasztaljuk ezt a nyomasztó érzést. Erről szól ez a dal, és az instrumentális környezetet is ennek megfelelően álmodtuk meg a srácokkal” – meséli a dalról Rita.


Az elképzelés pedig hibátlanul sikerült, mind zeneileg, mind szövegileg egy olyan erőteljes képet kapunk, ami tökéletesen adja vissza, hogy mennyire jó néha magunk mögött hagyni a dolgokat. A szétcsúszás hangulatát Hajba András által összerakott visualizer pedig csak tovább erősíti, nem véletlen, hogy a zenekar nem először dolgozik vele vizuális világán.


Engedjétek el ti is a gondjaitok így év végére, de azért a teljes szétcsúszás helyett hallgassátok inkább a The Anahit új dalát!


Ha kedvet kaptatok és szeretnétek további magyar dalokat hallgatni, KATT a Titánok Spotify-ra! Csak jókat mutatunk!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence