Ehhez a számhoz nem lehet politikailag korrekt cikkcímet kitalálni

Ezért a lídben sem írjuk le a The California Nightmares új dalának elnevezését. Szörnyülködni a kattintás után lehet! Már, ha akartok! Exkluzív dalpremier!

The California Nightmares /// Fotó: Kismartoni Mátyás


Ha év eleje, akkor most már tuti: érkezik egy friss és ropogós The California Nightmares cucc! Tavaly egy EP-vel jöttek a srácok, idén, a kiváló 2020-as esztendőben pedig egy dalt hoztak nekünk így a rekordmeleg eklektikába forduló klímarokokkótól övezett tél lassú lezárása elé.


Mielőtt belebonyolódnék és túlcifráznám, maga a dal, s nem csak a címe, annyira pikírt, hogy se a címben, se a lídben nem mertem lebetűzni, nehogy ránk szálljon az online gondolatrendőrség, és az indoklás nélkül mindent szanáló közösségi médiás/videómegosztós „cenzúra”. A Snort Cocaine, mert hogy azért írjuk már le egyszer tisztességesen a „tanács a szülők számára: szókimondó tartalom” fényében, egyébként egyrészt folytatása annak, amit a kaliforniás fiúk immár két éve tolnak: nyers, torzított noise-mocsok; másrészt, érződik, hogy lassan beérnek azok a kései tini elhajlások. Kicsit olyan ez a dal, mintha a gyerek összeszedettebben szólal meg egy mutálós korszak után.


A négy perc közeli játékidő ugyan nem újdonság számukra, viszont ezt végre arra haszálják fel, amire – vicces ilyen szövegkörnyezetben leírni, de – a kicsit szofisztikáltabb zenei érettség predesztinál: írtak egy fasza gitárszólót! Épp nemrég picsogtam arról, hogy mennyire hiányolom mostanság ezt a remek zenei elemet a dalokból, illetve, mostanság sokat agyaltam azon, a patikamérlegen kimért 2.30-as rádiókomform tiktok érában milyen funkciót tölthet be a gitárszóló. És láss csodát, a Middlemist Red után a The California Nightmares is választ ad a kérdésemre. Hát, kérem szépen, pont ilyen is lehet a funkciója egy szólónak a széttorzított szemétben 2020-ban!

The California Nightmares – Snort Cocaine

NEW SINGLE – SNORT COCAINE IS OUT NOW! ———————————- CREDITS: Recorded at Record Low Studio Budapest, Hungary Engineered/Mixed by András…

Ami meg a dal genezisét illeti, Virág Levi – jó szokásához híven – összefoglalta nekünk a dolgot, ami egyúttal – vigyázat, szpojler alert! – választ ad a korábban szintán feltett, a szofisztikáltságra vonatkozó kérdésemre is:


„A szám egy random jammelésből született még tavaly november környékén, és azonnal éreztük, hogy ez egy olyan dal lesz, amit muszáj felvennünk. Később Juhász Andris, a skeemers zenekarból keresett meg minket, hogy szívesen dolgozna velünk, és így az ő vezényletével fel is vettük ezt, illetve még egy számot december végén a Record Low Studioban. Hatalmas köszönettel tartozunk az egész skeemersnek, hiszen amellett, hogy Andris keverte a számot, a zenekar hangszereit is használhattuk a felvétel során, plusz a zenekar énekesnője, Ferenczi Szonja is ellátott minket tanácsokkal az ének és vokál felvételek során. Külön köszönettel tartozunk még Szabó Gyulának a Bozo és The Keeymen zenekarból valamint Mónus Marcellnak is a Warshow zenekarból, akik szintén hangszereikkel segítettek minket ahhoz hozzá, hogy király legyen a felvétel.”


Ami még amúgy újdonság volt a zenekar számára, hogy most először nem sávonként hanem az egészet egyben vették fel.


Ha kedvet kaptatok a srácokhoz, legközelebb február 22-én kaphatjátok el őket élőben a Dürer Kertben. A Virág Levi (gitár, ének), Király Levi (dobok) és Komjáthy Dani (gitár) felállásban üzemelő csapat a Witch Bone Garden és a Volumefeeder társaságában zenél majd. Kész manierizmus!

Witch Bone Garden, Volumefeeder, The California Nightmares

Dürer Kert • 2020.02.22.

Ha pedig még mindig nem lenne elég a The California Nightmaresből, ITT a tavaly nyár eleji Fű alatt beszélghetésünk Virág Levivel, amit explicit pornogárfia/meztelenkedés miatt (!!!) letiltott a YouTube-trending 😀

Fű alatt #12 – Virág Levi (The California Nightmares)

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Balogh Roland műsorvezető vendége Virág Levi, a The California Nightmares frontembere Videó, vágás, utómu…

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland