A Rózsabors lett Az év dala 2020-ban

Egy nem akármilyen, a zeneipar szempontjából elég katasztrofális év után, immár hatodik alkalommal a Third Planet nyerte a szokásos év végi dalversenyünket.


Az az igazság, utálok győztest hirdetni. Minden évben így vagyok ezzel. Az a tíz dal, amiket évről évre ki szoktunk választani az aktuális Az év dala kiírásunkba, egytől egyig remek alkotások. S szívem szerint mindenkinek a magasba emelném a kezét, hogy győzött!

A legnagyobb bánatomra azonban sajnos nem lehet tíz nyertest hirdetni. Idén pedig úgy alakult végül, hogy a Third Planet Rózsabors című dala futott be az első helyre.


Ez pedig azt is jelenti, hogy ők kapnak lehetőséget arra, hogy egy dalt rögzítsenek az idei őszi Fű alatt beszélgetéseinknek is helyet adó Pinewood Studióban!


Fontos ugyanakkor kiemelnünk, nagyon gratulálunk minden résztvevő zenekarnak, előadónak. Különösen a dobogósoknak, az Örömanya című számukkal második helyen végző Folkstepsnek, illetve a Where Do They Go? dalukkal induló, és harmadikként végző Yellow Moodnak. (Rájuk is bőven ezer felett szavaztak!)


Ugyancsak nagy köszönet a részvételért Ben T Kadarnak, Schmrk & Lunar kettősének, Villö Acetonenak, Antilope Kidnek, a Shakin’-nek, OIEE-nek és a Madrapurnak.


Mert tényleg nem a győzelem számít, hanem, ahogy célként 2015 óta minden évben kitűzzük, az, hogy megmutassuk egy kis – ám annál reprezentívabb – szeletét az adott esztendő, ezúttal 2020 magyar undergroundjának. S azt hiszem, ez most is sikerült! Kedves olvasóinknak és a támogatóknak pedig nagyon köszönjük az aktivitást, a részvételt és a szavazatokat.


Így a végén – főleg, ha még nem volt meg – más nem is marad, mint meghallgatni a Rózsaborsot! És még egyszer nagyon köszi, hogy szavaztatok! Olvassatok, nézzetek továbbra is Ígéretes titánokat!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland