Hat év, hat dal: Penke Bence kedvencei – Titánok6

Több száz formáció és eszeveszettül sok szám. De vajon melyek voltak a kedvenceink? A Titánok 6. szülinapján megmutatjuk a nálunk megjelent kedvenc dalainkat!


Nem tagadom, hogy érzelmileg könnyen elfogulttá tudok válni, így csak kis meglepetés, hogy az én listám első helyén álló dalhoz személyes kedves emlékek is kötnek. A This (Is A War) volt az első dal, amiről a próbacikkemben írtam, az akkor még simán Darjeeling néven működő együttestől. Az indie-rock vibe azóta sem csökkent.

DRMRZ az Ígéretes titánok fenegyereke, szinte csalás lenne őt lehagyni bármilyen listáról. Rolek mesterem a korai Jack White és PJ Harvey szerelemgyerekeként hivatkozott Dobos Kristóf művészetére, ami szerintem picit olyan, mint egy szételesdézett MUSE, úgyhogy ha ez után nem kaptál kedvet hozzá, magadra vess!

Borka Balogh, azaz Balogh Borka 2018-ban első női győztesként Trust Me című dalával megnyerte Az év dala versenyünket. Listámra azonban Traces of You című debüt albumának címadó dala került, amit szerencsémre élőben hallhattam a hollandiai bázisú zenész magyarországi lemezbemutatóján, és azonnal szerelmes lettem. A dalba is.


A Teddy Queenről annak idején azt írtam, hogy olyanok most, mint amilyen a Supernem volt akkor, amikor még jók voltak. Mindez ráadásul Gyergyószentmiklósról, Hargitából. Ez a kirobbanó lendület végül megérdemelten leszállította nekik a 2019-es Az év dala címet.

Gimiben volt egy barátnőm, aki nagyon szerette Lana Del Rey-t, ezért azóta van egy kattom a hasonló hangulatok iránt. A Lovesick ugyanazokat a lélekhúrokat pengeti nálam, ami részemről egy hatalmas bók BÖBE felé, aki nagyon meghatározó és erős előadónője lehet a dark-electro szcénának.

Végül pedig időrendben a legfrissebb az a Peace For The Night, ami az utóbbi hónapokból (joggal) erősen felülreprezentált Ben T Kadar legchillesebb dala, amire egy nagyon kellemeset lehet bólogatni. Bence pedig akkorát énekel benne, hogy leesel a székről. Érdemes azért rá is odafigyelni, de legegyszerűbb a továbbra is követsz minket, úgy nem maradsz le semmiről.

Ha pedig egyben szeretnéd végighallgatni Bence kedvenceit, akkor azt az alábbi Spotify lejátszási listán megteheted 🙂


Ha szeretnétek további magyar dalokat hallgatni, KATT a Titánok Spotify-ra! Csak jókat mutatunk!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence