Trükkös videókkal vezeti fel új EP-jét a Trick

#mindenmás címmel négy számos kislemezzel jelentkezik ősszel a zenekar, amelyből a második felvonást nálunk hallhatjátok először. Itt az Ébressz fel. Premier.

 

 

Nem is tudom, eddig miért nem írtunk még a Trickről, pedig adta volna magát, hiszen a zenekar nagyjából a Titánok indulásával egy időben, már bő három éve bejelentkezett nálunk. Ezidáig azonban valamiért sose jött össze a dolog. No, ezt most orvosoljuk, méghozzá egyből egy remek kis szövegvideót hoztak hozzánk exkluzíve megpörgetni: itt az Ébessz fel.

 

A lényeg, hogy a Zdosek Ádám (basszusgitár), Győri Atilla (ének, gitár, szöveg) és Jáger Zoltán (dob) felállásban üzemelő csapat várhatóan ősszel adja ki új, négyszámos kislemezét, a #mindenmás dalait pedig szépen elcsepegtetik még a nyáron. Így hozzánk már a második eresztés ért el, amely a Phenom’enon-on debütált Nem érthetemhez képest egy fokkal lassabb, líraibb cucc. Jó, persze ez relatív, hiszen a szólórészeket például pont elég karcosan meghúzzák benne.

 

Ami pedig az új dal genezistörténetét illeti, az egész Ádám ötletéből fajult jammelésbe, hogy aztán Atilla már lássa is a díszleteket, a jelmezeket meg a lámpákat. Ahogy írta:

 

Éppen kezdtem kimászni egy érzelmi pokol-katlanból, amikor már inkább cinikusan kuncog az ember saját magán. Leginkább a múlandóságának kontextusába helyezett értelmesnek látszó értelmetlenségeken, mint például, hogy azonosítja magát az „Én”-nel, holott számtalanszor kiderült már, hogy ez a művelet okafogyott. Mennyit látsz és mennyit láttatsz magadból? Én mennyire látlak, és mennyi a saját hazugságom belőled? Kérdés e szerzemény, választ nem szeretnék adni senkinek, az úgy is mindenkinek a sajátja.

 

A klipformátumról – szövegvideó – egyébként már párszor írtuk, ebben a műfajban egyre nehezebb tényleg valami rendesen odab…szósat alkotni, mert a piac nagyjából megtelt. Aki azonban rárepül a vizuális tartalomra, azok látják, hogy a srácoknak ez is sikerült, méghozzá elég ötletesen. Ajánljuk is szíves fogyasztásra. Ha pedig valaki élőben is szeretné meghallgatni a zenekart, legközelebb augusztus 11-én, szombaton a párkányi FormaFeszten lépnek majd fel 18.20-tól 😉

 

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland