Nyugodtan törünk ki az elménkből – Tündérvese premier

Lágyabb, pszichedelikus arcát mutatja most meg a Tündérvese. A zenekar második nagylemezét vezeti fel Engedjetek című dalával. Premier az Ígéretes Titánokon.

Tündérvese


Ahogy sokakat engem is először az Arkadaşlarımla című Tündérvese dal talált meg, ami egy pillanat alatt jól definiálta miért érdekes igazán ez a zenekar.


Az alternatív metál hangulat önmagában nem az a definíció, amire a legtöbb ember felkapja a fejét a világon, de amikor ehhez a keleties dallamvezetést is hozzátársítod, akkor nem hiszem, hogy sokan fogják azt mondani, hogy ezerszer hallották már. Legalábbis itthon biztosan nem.


Ezért lehet elsőre szokatlan, hogy az Engedjetek a korábbi Tündérvese dalokhoz képest, egészen máshogy hívja fel a figyelmet a szeptember 30-án megjelenő második, Körbezárul címre hallgató nagylemezükre.


A lemez, a zenekar elmondása szerint “az ember testébe, elméjébe, hétköznapi életébe való bezártságáról, és az abból való kitörésről szól. Ehhez a koncepcióhoz igazítottuk az anyag hangzását és a vizuális megjelenéseket is.” A dal pedig tökéletesen illeszkedik ehhez az érzethez, a vizuális kiegészítéssel együtt, bár a másodiknál nem pontosan értem a visualizer kifejezés használatát ennél a videónál, de ez legyen a legnagyobb gondom.


A zene egy akusztikus alapokra épülő, klasszikus rock ballada benyomását kelti, némi pszichedelikus behatással. Az egész együtt egy nyugodt, elmélyülős élmény, a megszokott kiabálós veretés helyett.


A már korábban megjelent Pánik és az Engedjetek együtt egyértelműen egy sokszínű lemezt vetít előre, ahogy a srácok ígérik “visszaköszönnek majd a zenekarra jellemző keleties, alter és metálos stílusjegyek, sok szempontból mégis egy újabb, direktebb zenei anyag várható.”

Úgyhogy, aki erre kíváncsi az kövesse a zenekart, mert szeptember 30-án érkezik a Körbezárul című második nagylemezük, aminek a bemutatóját október kilencedikén tartják a megújult, új helyre költözött Gödörben.


Ha pedig kedvet kaptatok és szeretnétek további magyar dalokat hallgatni, KATT a Titánok Spotify-ra! Csak jókat mutatunk!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence