Ütős anyaggal köszönt be a Meggie

Egy évig érlelték, de nagyon megérte várni. A hódmezővásárhelyi zenekar első, nálunk debütáló kislemeze egy minden ízében szuper stoner cucc. Exkluzív premier.

 

 

A hódmezővásárhelyi Meggie első szárnycsapkodásai már 2015-ben elkezdődtek, igaz abban az időben még főleg a próbatermük falai között. Tavaly már felrepültek Budapestre, ahol egy Keret kikeltetős koncerten helyezték el laza, stoneres dallamaikat a Toldi közönségének fülébe. Aznap este én is felléptem ugyanott a FUBARITE-tal, s emlékszem, hogy a koncert előtt, mikor gyülekeztünk, a gitárosunk barátnője csendben dúdolgatta a Fresh Air című számukat. Amely már egy évvel ezelőtt is kikerült, de most még inkább gatyába rázva, felspékelve a most nálunk debütáló kislemezük nyitószámává lépett elő.

 

Bevallom, kicsit demotiválónak tűnt, de mikor végül élőben meghallottam a számot, abszolút megértettem kedves gitárosunk barátnőjét. Igaz, ha kicsit figyelmesebb lettem volna, és túljutok az első számukon, az Infirmity-n, akkor jó eséllyel én is hasonlóan cselekedtem volna.

 

Húzós gitárriffek, feszes ritmusok, kiegészítve Baranyi Ernő Ervi” könnyed énekével, amit jelenleg – komoly potenciálja ellenére – talán kicsit hátrébb szorították. Igaz ugyanakkor, hogy az instrumentális részekbe szőrös szívvel sem lehetne belekötni. Ez nem is véletlen, hisz zeneileg mind a négyen nagyon képzettek, olyannyira hogy Bencsik Levente (basszusgitár) a Liszt Ferenc Zeneakadémia padjait koptatja, a „vicc kedvéért” jazzgitár szakon. Ő és Ervi ismertsége is a zenetanulásból származik, mert Ernő első gitártanára nem más volt, mint Levente édesapja. A Meggie név születése pedig, egy modernkori Emese-álommal felérő történet. Ervi épp álomvilágban csatangolt, mikor egyszer csak Meggie koncertre akart menni, ettől az érzéstől egyből ki is pattantak a szemei, és eldöntötte, hogy a zenekarának ezt a nevet adja. Így mindannyiunk szerencséjére megszületett a Meggie, amely ím, ilyen debütáló kislemezt rakott össze:

 

 

Ha pedig, mint valami jó analitikus, végigveszem, nálam hogy jött át az egész, akkor nagyjából így írnám le az utazásom: az első hangok után elkezdtek a lábaim rángatózni, ami néhány perc múlva egészen ugrálásig fajult. Bár nem is csodálom, hiszen az életemet végig fogva tartó két zenekarra emlékeztet, de szerencsére nem dallamilag vagy ritmusilag, hanem hangulatilag. Akár egy Josh Homme-ék által szervezett sivatagi buliban is üvöltözhetném: FRESH AIR!!! Majd, egy időutazást követően, egy ’80-as évek végi, Aberdeen-i házibuliban Kurt Cobainékat is válthatnák a sarokban elhelyezett színpadon. Kicsit meglepődtem, hogy mikor ezt emlegettem a zenekarnak csak (a szívünknek szintén kedves Twenteesben is zenélő) Prjevara Miklós (gitár) lelkendezett, hogy ő is nagyon bírja a Queens Of The Stone Age világát. Azon pedig még jobban, hogy Börzsönyi Ábel (dob) állítólag egyáltalán nem hallgat zenét.

 

Ami a megjelenést illeti, a Miracle Soundban, Szabó Szebasztián keze alatt készült számaik közül azért ezt a hármat választották, mert úgy érzik, ezek azok a dalok, amelyek a legpontosabb képet adják arról, amit ők képviselni szeretnének. Az arculatukért és a Facebook-videókért is Ervi felel, amiért külön érdemes felkeresni az oldalukat, ha a nyers, dögös dalok után egy kis nevetésre vágyunk.

 

A zenekar mostanság főleg Budapest, Szeged és Kecskemét vonalon mozog, ám reméljük, hamarosan máshol is beléjük lehet majd botlani. Szóval, ha felbukkan a Meggie, meg se forduljon a fejetekben, hogy más programot csináltok aznap estére, és ha már a koncertjükön álltok, figyeljetek, mert Ervi gitárja igazán szemre való darab.

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Huszár Gábor