Vidd el a zenéd/kocsmád a BUSH-ra!

Újra itt a Budapest Showcase Hub, vagyis a BUSH, de az idei év más lesz. Most, ha te is be szeretnél csatlakozni a körforgásba, akkor itt van rá az esély!


November elsején 23:59-ig tart a BUSH off programjaira való jelentkezés, amelyben a művészeti közegben mozgó szervezetek jelentkezését várják a szervezők. Fontos kihangsúlyozni, hogy valóban a közeg jelentkezését várják, tehát nem zenei tehetségkutatót hirdettek, hanem szeretnék, ha a magukat alkalmasnak tartó szórakozóhelyek, kocsmák kapcsolódnának be a programba.


Persze van néhány alapvető szempont. Vendéglátóipari helyeknél például fontos, hogy a budapesti belvárosban legyenek. Noha ez így explicit nincs is kimondva, de a Fészek, Instant, Úri Muri körben mozogva, és ezek vonzáskörzetében lévő helyekkel kooperálna a fesztivál, tehát Kőbánya-alsó hatos számú italkimérője, bármennyire is vicces lenne, sajna, nem játszik.


– Fontosnak tartjuk, hogy az összes helyszín bejárható legyen egy este alatt – írják a honlapon és noha ez nincs definiálva, azért mindenki érti, ez mit jelent. Zenei programmal és nem zenei programmal is lehet jelentkezni, ami egy kicsit kreatívabb feladatot állít a helyek elé. Légy ötletes, ne az ezredik DJ szettet mutasd meg az ideérkezőknek, még ha ezért is jönnek ide, egyszerűbb valami újjal kitűnni.


Előadók jelentkezését is várják, ami picit merész, hogy egy ennyire feszes line-up mellett, hogyan lehetne még több fellépést belezsúfolni a programba. No, de a lényeg: itt is a kreatív előadókat, zenekarokat keresik, olyanokat, akik kitalálnak és egyedit tudnak mutatni.

Hova tovább? – Ilyennek láttuk a 2018-as Budapest Showcase Hub-ot | Ígéretes titánok

Az egyik kéz ad, a másik elvesz. Pár atyai észrevétel kedvenc zeneipari fesztiválunk 3. felvonásáról. Egy fotóriportba rejtve elmélkedünk a hogyan továbbról.

Itt is szeretném hozzátenni, hogy a BUSH a fesztiválhangulat ellenére is egy erősen szakmai program, ami egyre komolyabb ranggal/ázsióval bír, nem csak Magyarországon, de valószínűleg a régióban is. Rettenetesen menő volna, ha egy zenekarnak itt lenne a debüt koncertje, de senki nem arra születik, hogy lengyel promotereknek játsszon életében először. Valószínű hát, hogy mindenki jobban jár, ha a baráti kör előtt áll élében először színpadon, nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezzel senkinek sem szeretném a produkcióját degradálni.


Ettől függetlenül jelentkezni ezen a linken tudtok, minden egyéb leírást ott találtok. Közben ne felejtsétek november 13-15 Budapest Showcase HUB, pár napig minden lesz, ami zene.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence