Sejtelmesen selymes három percbe burkolta bemutatkozóját Villo

A szoros emberi kapcsolatok elhidegüléséről és ennek létfontosságáról szól Czeizer Dóra Villő első dala. Reménykeltő megújulás: ez a Stolen Cups. Premier!


Variáció szorongásra. Ez a kiindulási alap, erre írt nemrég egy dalt a Villo művésznéven nálunk debütáló Czeizer Dóra Villő, amelynek demójával a múzeumi karantén-pályázaton is nyert. Most íme, itt a szám teljes valójában – amely Fenyvesi Márton keze munkáját is dícséri, és ami egyúttal egy szemtelenül fiatal alkotó bemutatkozója is egyben. A pöccre három perces Stolen Cups szerzője szerint „a szoros emberi kapcsolatok elhidegüléséről és ennek létfontosságáról szól, mert az elhidegülés vezet a megújuláshoz, a külön zártság magánya pedig az elme szabadságához”.


Kifejezetten üdítő ilyesmit hallani egy, a felnőttkor küszöbét épp alulról megérintő, zenei szárnyait bontogató alkotótól. S hogy milyen is a dal? Valóban egyfajta kikelet. A megújulás (vagy annak vágya) pedig lágyan, sejtelmesen ott van minden egyes rezdülésében. Még akkor is, ha az alapot Csáth Géza klinikai szobájának fényképe adta. A mind inkább pulzáló, s lehelet finoman gyorsuló alap, ritmus kifejezetten reménykeltővé varázsolja az éneket. Villo hangja pedig egyfajta éteri (angyali) bizakodással tölti el a hallgatót – engem legalábbis mindenképp.


A már csak műfaji sajátosságokból eredően is levegős dal ügyes bemutatkozó darab, mivel felcsigáz, és a végére érve az ember várná/várja a folytatást. Ami nyilván nem marad el – hisz épp egy nyitányról beszélünk. Így Villoről bizton hallunk még, talán nem is olyan sokára. Addig itt az első dala, a Stolen Cups-ot simán rongyosra lehet hallgatni!


Ha pedig szeretnétek további magyar dalokat hallgatni, KATT a Titánok Spotify-ra! Csak jókat mutatunk!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland