„Ez a dal olyan, mintha kiugranál egy repülőből”

Ha lehetne randizni egy számmal, akkor hosszú ideje csak rá szomjaznék! Újra csúcsra pörgette a roadmovies stonert a Woodstock Barbie. High Wave dalpremier!

Woodstock Barbie /// Fotó: Zsiga Pál/NOW Books & Music
Woodstock Barbie /// Fotó: Zsiga Pál/NOW Books & Music


Ha valaha készül egy baromi feszes, patent és nagy költségvetésű magyar roadmovie, akkor annak a száundtrekkjén kötelező, hogy legyen egy Woodstock Barbie-dal. Mondjuk, nagyon jó szívvel ajánlhatom az épp most nálunk debütáló High Wave című darabot. Vagy, igazából bármelyiket. De nem akarok elkanyarodni az új darabról, ami újfent ékes bizonyítéka, mennyire faszán össze van rakva ez a zenekar.


Nem győzöm ismételni önmagam, de akárhányszor belehallgatok a Pádár Alexandra „Püré” (ének), Horváth Arián (gitár), Vilczek Áron „Roti” (basszusgitár) és Gilinger Ádám (dobok) kvartett bármijébe, önkéntelenül is az Audioslave ugrik be, benne Alexandra a megboldogult Chris Cornell magyar női hangja. Akárhányszor hallgatok bele a Barbie-ba, nekik elhiszem, hogy kurva jó padlógázzal veretni egy szétaszott verdát egy isten háta mögötti bekötőúton valahol Balmazújváros és Debrecen között, ahol nem lát senki, viszont én csak egyszerűen élvezem, hogy élek, mert létezni jó!


Továbbra is érvényes: iszonyat erő van a zenekar dalaiban. Nincs ez másként a második, Soul Smoke EP először itt hallható darabjával sem. Mondanám, a Woodstock Barbie a legjobb dolog, ami történhet velünk a magyar „underground” e szegletében. S ezt minden elfogultság nélkül írom. Baromi magas hőfokon égve minden daluk a maximumot szipolyozza ki a lelkükből, amit aztán pőrén, szőröstől bőröstől kitesznek a közönség elé, és jaj nekünk! És hogy a zenekar mennyit fejlődött az elmúlt bő egy évben, azt jól mutatják a nyomukban járó szakmai elismerések – lásd Fülesbagoly tehetségkutató debreceni döntőjében ezüst érmesek lettek, egyúttal ott elhódították a legjobb énekesnő- és legjobb hangszeres zenész (Arián) díjat és a Campus különdíját, de többek között megnyerték a balassagyarmati Öröm a zenét is.


– Ez a dal a szabadság és rendíthetetlenség életérzését jeleníti meg. Ez egy olyan magas rezgésű jelenség, mint amikor meglovagolod a legnagyobb hullámot a tengeren vagy vagy kiugrasz egy repülőből – foglalta össze tömören a High Wave esszenciáját Szandra. További szájtépésnek semmi értelme, nagyon kattanjatok rá a High Wave-re. Miközben pedig hallgatjátok, még nem menjetek sehová, a hajtás után akad még pár Barbie-morzsa pl. az EP-vel kapcs.

Woodstock Barbie – High Wave (official audio)

High Wave from ‘Soul Smoke’ EP by Woodstock Barbie, 2020. Pre-order the EP here: http://www.nowbooks.hu/termek/woodstock-barbie-soul-smoke-ep/ Connect with W…

Az ötszámos Soul Smoke két darabja – a Never Ending és a Daily Potion – már felcsendült korábban a Live at Pinewood során. A kislemez a maga teljességében november 24-én érkezik majd (aki szeretné kicsit támogatni a srácokat, itt elő is rendelheti az EP-t).


A zenét a srácok rakják össze, míg a szövegekért Szandra a felelős. A hanganyagot a Pinewood Stúdióban vették fel Sipos Ábrissal és Kögével, de a keverést és mastert Miskolczi Marci (Kepler Stúdió) csinálta, míg a borítót – ahogy már az előzőt is – Gyulai Attila festőművész – eXquizite Art Concepts készítette. A tervek szerint a Never Endingre Szombath Mátéval készül majd egy klip is.


Addig sincs más dolgozok, mint hallgassatok sok Woodstock Barbie-t: IDE KATT érte!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland