Ebbe a női énekbe a hangfal előtt is belepirulunk

Az ilyenekre szokták azt mondani, már akkor zseniális, ha csak a fele igaz. Egy mocskosul elementáris EP-t rakott össze a Woodstock Barbie. Exkluzív premier!

(Fotó: Woodstock Barbie)


Két külön világ, amely egymásra talált és piszkosul passzol – nagyjából e rövid és velős háttérinfó kíséretében kaptam meg a Woodstock Barbie négyszámos, Never Fall In Line című kislemezét.


Mielőtt bármi: nem szoktam körtáncot járni a zenekari nevek körül, de így elsőre ezúttal két dolog villant be: 1. a Barbie tuti csajos dologra utal, lásd, a mikrofonok mögött Pádár Alexandra „Püré”. Oké, ez kipipálva! 2. a Woodstock nyilván meg valami elementáris erejű gitárzenére – amit meg Horváth Arián (gitár), Vilczek Áron „Roti” (basszusgitár) és Gilinger Ádám (dobok) triója hivatott életre kelteni. Utóbbiban pedig akad némi orosz rulett hatás, hisz, mi van, ha mégsem tudja megidézni a névadó hangulatát, életérzését, vagy csak épp egy ügyetlen epigon lesz.


Szerencsére az aggályok abban a szent pillanatban elmúlnak, amint az ember meghallja az első traktusokat, és felcsendül Püré éneke. Sőt, mi az, hogy ének, inkább kiszakadnak azok a brutális hangok, amik piszkos nagy lendületet, egyúttal monumentalitást kölcsönöznek az attól már önmagában sem mentes zenének. Az egész mocskosul elementáris, még úgy is, hogy pl. nekem hangulat kell az ennyire puritán stonerhez. Minden másodpercen érződik, hogy nagy gonddal rakták össze ezt a négy számot. Mondjuk, nagyon nem kezdő zenészekről van szó, így nem is csoda, ha odarakták magukat, és a rutin is rendesen bejátszott. Miközben azt is mondhatjuk, elég konceptnek hat a cucc, vagy legalább is valamiféle ars poeticának. Kezdésnek tehát pont patent.


Aki csípi a roadmovies hangulatot, az biztos rongyosra hallgatja majd az EP-t. Ahogy azok is, akik szeretik a már csak egykori frontembere, Chris Cornell eltávozta miatt is megboldogult Audioslave zenéjét. Olykor az volt az érzésem, mintha az ő hangulatuk elevenedne meg egy borzasztóan nyers és elképesztően fülbabonázó női ének alteregóval megfűszerezve. Sokkal többet nem is érdemes süketelnem róla! Tessék hát, itt lehet széthallgatni a Woodstock Barbie-t:

Never Gonna Fall in Line (EP, 2019.) – YouTube

Woodstock Barbie: Never Gonna Fall in Line EP Upcoming gigs: https://tinyurl.com/yykky9pp Connect with the Woodstock Barbie: – Facebook: https://www.facebook…

A lemezt fülelve azon is agyaltam, ha már csak fele annyira jó az egész élőben, mint a felvételeken, akkor szerintem ember nincs, aki unott arccal nézne őket végig, úgy, hogy közben legalább egy kis időre ne mozgatná meg a banda. A koncertre nem is kell sokat várni: a zenekar október 26-án a Desszert Feszten lép majd fel a Dürer Kertben. Akik esetleg lemaradnának róla, egy másik bulijuk is fix már: december 12-én a Robotban is játszanak majd a Grizzly és a The Royal Freak Out társaságában. Az EP tükrében pedig nem is kérdés: nagyon érdemes meglesni őket!

Grizzly, The Royal Freak Out, Woodstock Barbie – Robot, Budapest

2019.12.12 • ROBOT

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland