Mit nekik a Star Academy!

A tehetségkutatónak álcázott TV2-s valamiből ugyan kiesett, de egy percig sem kell bánkódnia Rözge Maximnak. Aki kihozza az év egyik legsűrűbb kislemezét, annak másra nincs is szüksége. Csak azt sajnáljuk, hogy a Meteónak sikerült az egészet fű alatt intéznie.

 

A Meteo legénysége. Védjegyük lett a „csípőből verjünk oda kislemezt, se szó, se beszéd”

 

Miközben épp a tehetségkutatónak álcázott TV2-s valóságshow-ban vigéckedett, zenekara, a Meteo fű alatt, se szó, se beszéd élesítette az egyik legsűrűbb és legizgibb idei kislemezt.

 

Rözge Maximnak tehát egy percre sem kell izgulnia, amiért „kiesett”, a kertévés kemény mag úgyse érik meg sose a pszichedelikus őrületre. A négyszámos Spacemen & Other Favourites többet ér minden felszínes mázat magára öntő parasztvakításnál. Mert van benne spiritusz, elképesztően sok energia, baromi ütős gitárszólók és rengeteg odavágós, elszállós rész.

 

 

kezdetek óta követem a zenekar ügyes-bajos idővonalát, tavaszi koncertturnénkon, a Titánok az EFOTT-on is játszott, közben többek között megnyerte a Dunai Regatta tehetségkutatóját, s noha talán maga sem akarja, de valahogy mindig valami galiba kerekedik körülötte. Mondanám, a The Doors, a Nirvana, az Oasis vagy épp a velük sokszor párhuzamba állítható The Verve nyomvonalát követik, már ami a balhéból eredő ismertségi faktort illeti, de ezzel tuti túloznék.

 

Mondjuk, most lekevernék nekik egy-két tockost, amiért így fű alatt sikerült kicsempészniük új kislemezüket a Tyúbra. Persze értem én ezt a gerilladolgot, hogy nem kell nekünk semmi promó, marketing meg miegymás, mert ilyen a taplóunderground. Ahogy azt is látom, hogy akkor is képesek „lehozni” legalább száz arcot egy-egy koncertjükre, ha történetesen háromnaponta lépnek fel. Ez pedig biztató jel, miként az is, hogy nagyjából mindent bevállalnak azért, hogy megmutassák, mekkora erő is van a pszichedelikus rockzenében.

 

Nagy tisztelet érte!

De akkor is! Többre hivatottak az ilyen anyagok, mint hogy ukmukfukk, rendes felvezetés nélkül kihozzuk azokat!

 

Sokat azonban tovább nem is akarok itt okoskodni, teljesen felesleges, a kislemez magáért beszél. Talán annyit érdemes megjegyezni, hogy a nyitószám, a Brooklyn Fades You Away című darab második részének gitárhangzásával tuti megvettek az idén is.

 

És mielőtt elmenne ön előtt, amint hallom, nyakunkon az első Meteo-nagylemez. Reméljük, minimum ilyen izgi lesz, mint ez az EP. Akkor pedig nagy baj nem érheti a Maxim mellett Illyés Bence (basszusgitár), Zékány Levente (billentyű) és Háló Gergő (dobok) felállásban üzemelő négyest.

 

Ez a cikk az mno.hu-n jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.08.29.

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland