Bombariadóval akarták meghekkelni a Klipszemle díjátadóját

De nem sikerült. Tömegnyomor, könnyek és balhé a színpadon. A Csaknekedkislány tarolt a Klipszemlén.

 

Bombariadó, hosszú várakozás és tömegnyomor tarkította az idei Magyar Klipszemle díjátadóját, ahol még némi szóváltás is kialakult a színpad és a nézőtér között. Egy izgalmas estén egy remek zenei videó tarolt. A közönségdíjat pedig egy huligáncucc vitte el, volt is utána némi piró a Toldi előtt. Szombaton a rendőrség elfogta a bombával riogató személyt.

 

Nem akármilyen körülmények között, de végül sikerült megtartani az idei Magyar Klipszemle díjkiosztóját. Az idei év legjobbja, amely egyúttal a legjobb rendezés díját is bezsebelte, a Csaknekedkislány Tihany című videója lett. A klip valóban kifejezetten ötletes, így mielőtt kivesézzük a tegnap éjjel toldis megpróbáltatásait, érdemes megnézni.

 

 

Ami az estét illeti, a szervezőkre sajnos rájárt a rúd, ugyanis egy „kedves jóakaró” nagyon nem akarta, hogy az esemény lemenjen, ezért röviddel a 21.15-re meghirdetett díjkiosztó előtt bombát kiáltva okozott kellemetlenséget az amúgy zsúfolásig megtelő Toldi Mozi közönségének.

 

Jöttek is a tűzszerészek, s a kezdés előtt kitereltek mindenkit az utcára, miközben arról beszéltek, húsz perc, és végeznek. Hiszi a piszi – gondolta jogosan sok ember, hiszen ki látott már olyat, hogy ennyi idő alatt átfésülnek egy teljes mozit, hogy aztán bombamentessé nyilvánítsák. (Mondjuk az is okozott némi zavart, hogy a villogó rendőrségi furgon a kiterelés előtt már legalább húsz perccel ott dekkolt a mozi előtt, és sok kint cigarettázó vendég a fejét vakargatta, hogy akkor most mi is van.)

 

Kissé tanácstalan várakozás következett, az utcát eltorlaszolta a jó nép, s ez a közjáték ha nem is hekkelte meg a rendezvényt, néhány embert eltántorított, akik hazaindultak a nagy bejelentések előtt.

 

Aztán 23 óra fele érződött, csak lesz valami, a tömeg fegyelmezetten zsúfolódott be a moziterem bejárata elé, az átlagnál talán azok az újpesti fociszurkoló urak tűntek picit izgatottabbnak, akik a közönségszavazásban voltak érdekeltek.

 

A bombariadós idegtépésben külön taps jár a két ajtónálló fiatalembernek, akik tiszteletteljes hidegvérrel kezelték a helyzetet, mi tuti nem lettünk volna a helyükben.

 

Végül elindult a díjeső, fussuk mi is át, kik és mik zsebelték be a kategóriák első helyeit (a bejelentés sorrendjében):

 

  • Legjobb dalszöveg-videó: ByeAlex és a Slepp – Még mindig

 

 

 

 

 

Közben nem hiába maradt ki a legjobb jelmez és a netes közönségszavazat két nyertese. Történt ugyanis, hogy az amúgy nagyon vagány, konkrétan Jean-Luc Godard Kifulladásig című 1959-es filmremekének hangulatát idéző Anton Vezuv-klip, a Far Camp Song nyerte a legjobb kosztüm kategóriáját, nem véletlenül. A díj átvételekor azonban a közönségszavazatban érdekelt, újpesti rajongásukat minden szinten kimutató fiatalemberek nem bírták ki, hogy ne szóljanak be az előbbi videó rendezőjének fehér kalapját kipécézve. Lett is belőle perpatvar, mert a megsértett a díját eldobva ugrott le a színpadról, s vett volna amolyan 19. századi stílusban elégtételt a fociszimpatizáns urakon.

 

Izgalmas intermezzo volt, a szájkarate után egyébként az időközben maszkba is bújó ifjakkal megspékelve színpadra lépő Turan Khanék átvették a díjukat az Újpest Fanatics című videójukért. Amúgy a zsűri szerint a daluk egymagában nagyjából annyi szavazatot kapott, mint az összes többi klip együttvéve. Nem rossz, rendesen ünnepeltek is, akadt némi piró meg táborhangulat a Toldi előtt.

 

A világok találkozása pedig ím itt, a két klip. Az Anton Vezuv krimije:

 

 

Illetve a szurkolói zsolozsma:

 

 

Már csak két fontos szolgálati bejelentés maradt. Az Index és az Absolut közös különdíjasa, a legjobb Budapest-klip nyertese az a Pajor Tamás Szeretem Pestet című videója lett, amelyet mi is „betippeltünk” még a beharangozónkban.

 

Külön érdemes kiemelni a szervezők kedvenc klipjét, a Sonya – Krypta (Tales Of Youth) valóban látomásos anyag.

 

 

Zárásképp pedig néhány észrevétel:

 

  • Ugyan a Toldi hangulatában passzol az eseményhez, és tök jó volt a Klipszemle-vizuálba öltöztetett mozi, olybá tűnik, annyira trendi lett az esemény, hogy a helyszín nem bírja el ezt az embermennyiséget.
  • Az esemény körüli kommunikációban talán picit beerősíthetnének majd a jövőben. Hiába írtunk például ímélt sajtóakkreditáció ügyében a hivatalos címükre, onnan válasz nem jött. Viszont nagyon nagy pacsi jár azért, hogy a helyszínen azonnal, „soron kívül”, kérdés nélkül megtették mindezt. Ez a rugalmasság szuper.
  • A közönségszavazás lejárta után is maradhatnak fent a klipek, hogy az egyszerű halandó legalább tudja, lássa, milyen klipekről szól a műsor.

 

Mindezek fényében várjuk majd a folytatást jövőre.

 

FRISS: A rendőrség szombaton délelőtt tíz óra körül a 13. kerületi Népfürdő utcában elfogott egy 36 éves budapesti férfit; N. Péter ellen közveszéllyel való fenyegetés miatt indítottak eljárást, s előzetes letartóztatásba helyezték. A police.hu szerint a gyanúsított péntek este fél 9 körül azzal fenyegetőzött, hogy két bombát helyezett el az épületben, és azokat működésbe hozza. A hatóságok szerencsére semmilyen robbanóeszközt nem találtak.

 

További érdekességekért érdemes követni a rovatunk Facebook-, Tumblr- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

 

Ez a cikk az mno.hu-n jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016.10.01.

Balogh Roland