Na, cshao! Ez itt az új Ígéretes titánok!

Két év Magyar Nemzet után húztunk egy merészet: saját lábára állítjuk az Ígéretes titánokat! A missziónk a régi, a forma és a tartalom viszont sokkal dinamikusabb lesz.

 

Jól tetszenek látni, egy egész honlapot húztunk fel az undergroundra, ám az új felületen a magyar feltörekvők apró-cseprő ügyei mellett egyéb, vicces, olvasmányos nemzetközi zenei tartalomra is lesz hely, amelyek eddig ezért vagy azért, de nem jelentek meg a Titánok égisze alatt.

 

Fontos ugyanakkor aláhúzni, hogy a főcsapás természetesen továbbra is a hazai kezdő, fiatal, netán fakezű, vagy remélhetőleg (fél)isteni tehetségek, zenei formációk, új hangok bemutatása marad. Ebből nem adunk alább! Továbbra is hiszem ugyanis, hogy számtalan zenei produkció kallódik el, kap a megérdemeltnél lényegesen haloványabb figyelmet mindössze csak azért, mert elkerüli a zeneipar szereplőinek, köztük a baráti (szak)sajtónak a figyelmét, miközben ugye a kertévés tehetségkutatóknak csúfolt, egyedi alkotómunkát ír magjában sem ismerő (újabban már a közmédiás-rádiózásra is jellemző) zenei parasztvakítás galaxisa nem alternatíva.

 

Amit tehát továbbra is ígérhetek, hogy lehetőségeinkhez képest és erőnkhöz mérten ezután is minden beérkező anyaggal megpróbálunk foglalkozni, s arról valamilyen formában megemlékezni (ha úgy ítéljük meg, érdemes). Továbbra sem lesznek sajtóközlemények, kétmondatos bemutatók, s semmi olyasmi, aminek Ctrl C – Ctrl V újságírás szaga van. A cikkeink így a teljesen egyedi, kreatív tartalomelőállítás ars poeticáját követik, ahogy eddig is, és ha lehet, még izgalmasabb, viccesebb, szórakoztatóbb anyagokkal jelentkezünk majd.

 

Közben pedig picit át is hangoljuk a dolgokat azért, hogy változatosabb repertoárral találkozzanak a magyar underground iránt érdeklődők! Ezért is indítottunk korábban egy kis közvéleménykutatást az ügyben, hogy akkor mit is szeretnétek olvasni a jövőben. Ebből az látszik, hogy lenne igény a lemezkritikákra, az újdonságok ajánlószerű bemutatójára, a komolyabb interjúkra vagy épp egy-egy koncert, fesztivál felvezetésére. S ha ez a közakarat, ám legyen, rajtunk nem fog múlni, így mostantól figyelünk erre is, de természetesen a premierekről, az exkluzív tartalmakról sem feledkezünk meg.

 

Ami a felépítést illeti: a jobboldali sáv tetején a #friss címszó alatt elsősorban a gyorshíreket, újdonságok ajánlóit találjátok majd, a #nyüzsi meg a különféle programok, felvezetők vagy épp saját akcióink gyűjtőhelye lesz, míg a #hólikrepp a vicces agymenéseket, meghökkentő, pozitív vagy akár negatív felhangú színes anyagokat fogja össze. A nemzetközi anyagoknak pedig, hogy stílszerűen (csipkelődve) simuljunk a napi közbeszédhez, ott lesz a #külföldi háttérhatalmak fülecske. Érdemes tehát gyakrabban nézegetni a honlapot, mert a gyorshírfolyamba beleerősítünk, így a korábbiakhoz képest dinamikusabbak leszünk. 

 

Ami a cikktartalmakat illeti, kaptam megjegyzéseket azzal kapcsolatban, hogy túl jó indulatúak és nagyvonalúak vagyunk mindenkivel. Ezzel tényleg egyet kell, hogy értsek, ez a pozitív attitűd azonban a jövőben sem változik, ugyanakkor – a geciskedést és a magamutogató nagyképűsködést, lefitymálást továbbra is teljes mértékben kizárva, de – építő jelleggel lényegesen komolyabb kritikai munkát szeretnék megvalósítani, az újságírói szabadgondolkodás és véleménynyilvánítás szabadságának jegyében. Ez amúgy az adott zenei produktumok szempontjából is fontos, hiszen célunk az, hogy elősegítsük a fejlődést, már ha arra vevő és abban konstruktív az alkotó.

 

Jó böngészést és felfedező túrát az új honlapon. Amint majd látjátok, folyamatosan jönnek az új funkciók. Az elmúlt két évben a Magyar Nemzetben megjelent cikkeink az #archívum fül alatt itt is teljes egészében elérhetőek lesznek, így azok között is tudtok majd keresni. 

 

Köszönjük, hogy továbbra is minket választatok, figyelmetekkel megtiszeltek és támogatjátok missziónkat. Azt is megköszönjük, ha ajánljátok a Titánokat, hogy minél többen kövessük a feltörekvő magyar underground ügyes-bajos hétköznapjait és megismerjük, hallgassuk dalaikat! Ha pedig magatokra ismertek és úgy érzitek, ti is ilyen előadók, zenekarok vagytok, írjatok nekünk! Szívesen vesszük, sőt örülünk neki. Ha tudtok olyan bandát, amelyben valóban ott az a bizonyos sansz, írjatok!

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook-, Tumblr- és Instagram-profilját is. Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland